Novosti
OTVORENA RASPRAVA

Sabor će do ljeta dobiti Etički kodeks
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov najavio je u srijedu, nakon sjednice proširenog saborskog Predsjedništva, da bi do ljeta Hrvatski sabor mogao dobiti Etički kodeks o postupanju zastupnika te promijeniti Poslovnik.

“Vjerujem u to, mislim da je potpuno realno”, rekao je Petrov novinarima i najavio da će Predsjedništvo u četvrtak ujutro nastaviti rad. Danas je otvorena rasprava o Etičkom kodeksu, došli su dodatni prijedlozi, zato ćemo sutra nastaviti raspravu”, izjavio je Petrov.

Kazao je da nije sklon sankcijama. “Kodeks je za mene više uputa zastupnicima kako se trebaju ponašati ili odnositi prema drugima, poštujući kulturan politički dijalog i integritet svake osobe”, odgovorio je na novinarsko pitanje o mogućem sankcioniranju zastupnika. “Smatram da bismo trebali izbjegavati mogućnost kazni, bilo bi mnogo poželjnije da su svi (zastupnici) senzibilizirani da u trenutku kad Predsjedništvo kaže da nisu postupili etično, sljedeći put ne ponove takvo djelo”, ističe Petrov.

Potvrdio je da su podijeljena mišljenja o tome treba li zadržati pravo klubova da na početku svakog dana traže stanke i govore mimo najavljene teme. Čuju se različita mišljenja o tome, na kraju će Odbor za Ustav i Poslovnik, kad dobije sve naše prijedloge, odlučiti o tome, rekao je Petrov.H

Možda ste propustili...

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

Najčitanije iz rubrike