Osijek
PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

U Kutjevu mladi učili
orijentaciju u prirodi
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Protekli je vikend, u organizaciji Planinarskog društva Zanatlija Osijek, održan praktični dio tečaja orijentacije u prirodi. Nastavak je to teoretskog dijela koji se u siječnju održao u prostorijama toga društva pod vodstvom Tomislava Pandurića, prof. iz OŠ Franje Krežme. Tečaj je održan u šumarskoj kući “Radošica” lovne grupe Podgorje, na 657 m nadmorske visine, u blizini sela Vetova, kod Kutjeva. Deset mladih članova osječkog PD Zanatlija, u suradnji s iskusnim planinarima iz Tuzle, učili su orijentaciju u prirodi.

- Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i nesebičnom trudu PD Konjuh iz Tuzle (BiH), koji imaju aktualne državne prvake i višegodišnje iskustvo u organizaciji ovakvih tečaja, dogovorena je probna vježba i orijentacijsko natjecanje u prirodi. Natjecali su se mladi članovi planinarske skupine Dumina PD Zanatlija, učenici I. i II. gimnazije te Medicinske škole iz Osijeka, pod budnim okom Dragana Mikelića i Salka Ćosića iz PD Konjuh iz Tuzle, koji su pripremili natjecanje - kaže Vladimir Pavičić, predsjednik PD Zanatlija Osijek.

Nakon priprema u subotu, u nedjelju je održano orijentacijsko natjecanje u timovima od po tri člana, koje se sastojalo od testa iz prve pomoći, čitanja topografske karte, rukovanja kompasom i brzom snalaženju na nepoznatom terenu. U svakom je timu bio jedan mladi mentor iz PD Konjuh.

Sve će ekipe dobiti diplomu za završeni tečaj na sastanku društva, a putem veze Skypeom s PD-om Konjuh bit će proglašeni pobjednici koji će za nagradu u svibnju putovati u Tuzlu na orijentacijsko natjecanje. Svi su sudionici tečaja izrazili želju da se i dalje bave ovim, u Osijeku zaboravljenim sportom, a svi zainteresirani mogu dobiti informacije na FB stranici planinarske skupine Dumina PD Zanatlija Osijek, ili doći na redoviti sastanak društva utorkom od 19.30 sati. V. Latinović

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike