Osijek
PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

U Kutjevu mladi učili
orijentaciju u prirodi
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Protekli je vikend, u organizaciji Planinarskog društva Zanatlija Osijek, održan praktični dio tečaja orijentacije u prirodi. Nastavak je to teoretskog dijela koji se u siječnju održao u prostorijama toga društva pod vodstvom Tomislava Pandurića, prof. iz OŠ Franje Krežme. Tečaj je održan u šumarskoj kući “Radošica” lovne grupe Podgorje, na 657 m nadmorske visine, u blizini sela Vetova, kod Kutjeva. Deset mladih članova osječkog PD Zanatlija, u suradnji s iskusnim planinarima iz Tuzle, učili su orijentaciju u prirodi.

- Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i nesebičnom trudu PD Konjuh iz Tuzle (BiH), koji imaju aktualne državne prvake i višegodišnje iskustvo u organizaciji ovakvih tečaja, dogovorena je probna vježba i orijentacijsko natjecanje u prirodi. Natjecali su se mladi članovi planinarske skupine Dumina PD Zanatlija, učenici I. i II. gimnazije te Medicinske škole iz Osijeka, pod budnim okom Dragana Mikelića i Salka Ćosića iz PD Konjuh iz Tuzle, koji su pripremili natjecanje - kaže Vladimir Pavičić, predsjednik PD Zanatlija Osijek.

Nakon priprema u subotu, u nedjelju je održano orijentacijsko natjecanje u timovima od po tri člana, koje se sastojalo od testa iz prve pomoći, čitanja topografske karte, rukovanja kompasom i brzom snalaženju na nepoznatom terenu. U svakom je timu bio jedan mladi mentor iz PD Konjuh.

Sve će ekipe dobiti diplomu za završeni tečaj na sastanku društva, a putem veze Skypeom s PD-om Konjuh bit će proglašeni pobjednici koji će za nagradu u svibnju putovati u Tuzlu na orijentacijsko natjecanje. Svi su sudionici tečaja izrazili želju da se i dalje bave ovim, u Osijeku zaboravljenim sportom, a svi zainteresirani mogu dobiti informacije na FB stranici planinarske skupine Dumina PD Zanatlija Osijek, ili doći na redoviti sastanak društva utorkom od 19.30 sati. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike
oglas