Regija
DAN OPĆINE I ŽUPE

Đurđenovčane će
zabavljati Mate Bulić
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

ĐURĐENOVAC - Obilježavanje Dana općine Đurđenovac i Dana Župe sv. Josipa, 19. ožujka, ove godine traje tri tjedna. Zanimljiv program počeo je već prošli vikend finalom Radničkih sportskih igara i utakmicom između NK Đurđenovac i NK Jedinstvo Donji Miholjac, a nastavljen je ovaj tjedan u Dječjem vrtiću Jaglac izradom makete Đurđenovca i izložbom dječjih likovnih radova. Najmlađi stanovnici općine posjetili su i općinskog načelnika. Danas (16. ožujka) od 8 do 10 sati u Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera održat će se ekipno natjecanje u tehničkoj kulturi, a u 9 sati je otvorenje radova na uređenju odbojkaškog igrališta, dok će u 10.30 sati polaznici vrtića oslikavati pločnik.

Središnji dio programa održat će se u petak, 17. ožujka, a počet će u 12.30 sati polaganjem vijenaca uz prigodnu molitvu kod spomen-obilježja u Ulici grada Vukovara i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Restoranu Zrinski u 13 sati. U 17.30 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici bit će dodjela priznanja sudionicima nagradnog natječaja Udruge mladih i HKiČ, a u 18 sati predstavljanje knjige Gordane Radaković.

Također u 18 sati u kuglani će se odigrati Memorijalni turnir Mile Rončević. U 21 sat na Trgu bana Josipa Jelačića koncert će održati Mate Bulić.

U subotu, 18. ožujka, u 9 sati u Šah-klubu počinje šahovski turnir Josipovo 2017., a od 9 do 14 sati na Jelačićevu trgu natjecanje u kuhanju i podjela čobanca. Ovu slavonsku deliciju kuhat će ribiči iz Đurđenovca te lovci iz Beljevine, Đurđenovca i Šaptinovaca, dok će članice Udruge žena iz Klokočevaca i Našičkog Novog Sela te Kulturno-umjetničkog društva Zagorci Beljevina dijeliti lepinje. Bit će organizirana i izložba proljetnih gljiva i degustacija jela od gljiva u organizaciji Gljivarskog društva “Našice”. Za dobro raspoloženje tijekom gastrosusreta pobrinut će se popularni Tamburaški sastav Čokanj.

U nedjelju, na blagdan Josipova, od 9 do 12 sati na Jelačićevu trgu održat će se izložba starodobnih vozila u organizaciji Oldtimer kluba Našice, a u 10 sati nastupit će Gradska glazba.

U 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa bit će svečano euharistijsko slavlje. Nedjeljni program zaključit će glazbeni sastav Zlatne strune, koji će nastupiti u centru Đurđenovca u 21 sat.

U trećem tjednu programa, 20. ožujka, od 9 do 14 sati u prostorijama knjižnice bit će izložbeno-prodajni sajam knjiga.

U 11.15 sati u kinodvorani Doma kulture bit će izveden lutkarski mjuzikl Slon bon-ton Studija Suncokret iz Splita. U utorak, 21. ožujka na Sportskom stadionu odigrat će se tradicionalna nogometna utakmica između Općine Đurđenovac & Udruge mladih i Policijske postaje Našice koja će početi u 15 sati. Dječji vrtić Jaglac u 11 sati će proslaviti Dan vrtića puštanjem balona i pjevanjem vrtićke himne.

Vrtić će sljedeći dan (23. ožujka) u 11 sati ugostiti dječju folklornu sekciju KUD-a Zagorci Beljevina, a u petak, 24. ožujka u 10 sati polaznike Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice. U subotu, 25. ožujka u 15 sati na Sportskom stadionu održat će se nogometna utakmica između Nogometnog kluba Đurđenovac i Nogometnog kluba Metalac Osijek.

Program proslave Dana općine završava 7. travnja otvorenjem uskrsne izložbe umjetnina u maloj dvorani Doma kulture u 18 sati.S.Fridl

Bit će organizirana i izložba gljiva i degustacija jela od gljiva u organizaciji Gljivarskog društva

Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana