Sport
EKIPNO PH U KROSU

Kadeti prvaci, seniori drugi
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Atletičari Slavonija-Žita imali su uspješan nastup na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu u Čakovcu na kojem su osvojili čak pet trofeja. Osječani su najbolji bili u kadetskom uzrastu, u kojem su postali prvaci, dok su u seniorskom zauzeli drugo mjesto.

U svakoj su se konkurenciji zbrajali plasmani troje najboljih trkača, a ovisno o njoj razlikovala se i dužina staze. Seniori su na 4 km izborili drugo mjesto, a ekipu su činili Alen Čokić (4.), Luka Batarilo Ćerdić (5.), Antonio Bjelović (7.) i Vedran Kovačić (16.).

Kadeti su odradili stazu od 1,5 km, a do uvjerljivog naslova prvaka Hrvatske stigli su Roberto Vilagoš (5.), Luka Bede (7.), Mislav Škrtić (8.) i Mihael Sušić (17.). Do trećih mjesta u svom uzrastu stigle su kadetkinje (1 km) i mlađi kadeti (1 km). Kod kadetkinja su trčali Melani Bosić (9.), Jana Pranjić (11.), Paola Rešetar (13.) i Lorena Bencarić (14.), a kod mlađih kadeta Patrik Pavličić (5.), Jarno Mlinaček (7.) i Vedran Benja (19.). Na četvrto su se mjesto plasirale mlađe kadetkinje (800 m) za koje su trčale Nera Tešankić (11.), Petra Mauk (24.), Lorena Faktor (30.) i Rebecca Schrempf (38.)

Mlađe juniorke (2 km) bile su pete, što su ostvarile Barbara Vrhovac (8.), Iva Prugović (16.), Matea Veber (18.) i Gabrijela Drenić (28.), dok su mlađi juniori (4 km) zauzeli sedmo mjesto, a nastupili su Juraj Marinčić (15.), Dino Švarcer (24.), Danijel Špoljarinec (25.) i Lovro Marđetko (28.).

Peti je trofej osječkom klubu pripao u ukupnom poretku u muškoj konkurenciji, u ženskoj je zauzeto osmo mjesto, dok je u ukupnom poretku (muški i žene) Slavoniji-Žito pripalo peto mjesto.

Od slavonskih predstavnika u konkurenciji mlađih kadetkinja nastupile su iz Otoka Laura Rajčić (27.), Patricia Gotovac (32.) i Marija Idžanović (78.), a kod seniora na 4 km članovi Hrvatskog sokola Matija Crnković (18.), Zvonimir Ivančević (38.) i Bonny Tokić (49.). G. Roguljić

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike