Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Bayer vjeruje u “Barca efekt”, Monaco čestita Princu rođendan
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Od hrvatskih nogometaša večeras će u uzvratnim susretima osmine finala Lige prvaka u konkurenciji za nastup biti njih trojica. Pri tome je moguće da na “Vicente Calderonu”, gdje će Atletico braniti prednost od 4:2 iz prve utakmice, koliko je slavio u Leverkusenu, ne nastupi ni jedan. Naime, u posljednjim prvenstvenim utakmicama za svoje momčadi nisu nastupili ni Šime Vrsaljko (Atletico) ni Tin Jedvaj (Bayer). Diego Simeone je na gostovanju kod Granade ponovo dao prednost Juanu Franu, a Jedvaj je susret Bayera i Werdera odgledao s klupe. U redovima Atletica svakako je dobra vijest što je treninge počeo Fernando Torres, kojem je nakon potresa mozga tijekom susreta s Deportivom bio čak ugrožen život. Tada mu je prvu pomoć pružio Šime Vrsaljko, kojeg nakon toga navijači Atletica, ali i svi ostali u Španjolskoj, slave kao heroja i spasitelja. Torres, naravno, nema još liječničko dopuštenje za nastup, zasad samo trenira u teretani, a s prvom momčadi odradio je pola sata treninga. U Bayeru, unatoč tome što bi za pobjedu trebali svladati domaćina sa čak 3:0, vjeruju kako ih može “pomaziti Barca efekt”. Uostalom, njihov trener Tayfun Korkut, koji zna kako svladati Atletico jer je kao igrač Real Sociedada postigao pogodak za pobjedu 2:1, ne predaje se olako:

- Vidjeli ste kako je sve moguće. Igrači moraju shvatiti kako im je ovo prigoda za sljedeći korak. Mi ćemo sigurno pokušati - rekao je Korkut.

I dok je nastup Vrsaljka i Jedvaja upitan, zato će sigurno na vratima Monaca biti Danijel Subašić. Unatoč tome što je u prvoj utakmici u Manchesteru primio pet pogodaka i što je kiksao u posljednjoj utakmici francuskog prvenstva, u kojem je Monaco svladao Bordeaux a 2:1, pa Subašićev primljen pogodak nije utjecao na pobjedu. No Monaco sigurno ima želju i izglede proći dalje. Nadoknaditi 5:3 iz prvog susreta s Manchester Cityjem njima je dostižno na njihovu Stadionu Louisa II.

- Ovo je najvažniji dio sezone. Za nas bi i jedna pogreška u utakmici mogla biti kobna. Moramo stoga biti jako koncentrirani - rekao je Radamel Falcao, napadač Monaca.

Inače, momčad iz Kneževine ima još jedan motiv. Pobjedom bi, naime, čestitali princu Albertu rođendan. Jučer je, naime, proslavio 59. K.Lacković

Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike