Sport
MARKO VEŠOVIĆ

Razmišljamo samo o varaždinskom finalu
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Dobra je vijest za navijače Rijeke uoči uzvrata polufinala Kupa Hrvatske u Osijeku da se u momčad vraćaju Stefan Ristovski i Marko Vešović. Trener Matjaž Kek ponovo ima na raspolaganju svoje jake figure na desnoj strani i to je velik dobitak za riječku momčad. Vešović je zbog žutih kartona propustio jadranski derbi, ali je spreman za Kup i Osijek, u kojem Rijeka brani veliku prednost.

- Ovo je nova utakmica, nova priča i ne uživamo nikakve povlastice iz prve utakmice bez obzira na pobjedu 3:1. Krećemo od 0:0! Tako se treba postaviti od prve minute. Osijek je dobio dvije utakmice zaredom, preokrenuo je rezultat u Koprivnici, pobijedio Hajduk pred svojim navijačima. Sigurno će tražiti svoju šansu i prolaz. I njima finale Kupa donosi puno, ulog je velik i nema prostora za bilo kakvu improvizaciju - kaže Vešović.

Dinamo je osigurao finale, a tamo čeka suparnika. U Rijeci su uvjereni kako će Varaždin vidjeti oni.

- Jedan se finalist znao nakon prve utakmice, a na nama je da pokažemo svojim igrama na travnjaku da zaslužujemo oba trofeja ove sezone. Napravili smo dobru uvertiru, naravno, bilo bi bolje da nismo na Rujevici u prvoj utakmici primili gol, ali, s druge strane, možda i nije loše da je taj pogodak tu, da nas u Gradskom vrtu drži pod velikom pažnjom ili koncentracijom, da ne bismo pomislili kako smo već prošli u finale.

Riječani mogu proći u finale i u slučaju minimalnog poraza.

– Nitko ne razmišlja u tom smjeru, idemo u Osijek kao da je u pitanju prvenstvena utakmica koju želimo dobiti. Motiv je pokušati još jednom pobjedom proći u finale Kupa - zaključuje crnogorski nogometaš. R. I.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike