Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osijek računa na umor prvakinja
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Ubrzava se ritam u završnici odbojkaške Superlige, 10. kolo na programu je danas, nakon toga slijede još dvije runde, pa doigravanje za prvaka.

Odbojkašice Osijeka trenutačno drže treće mjesto u 1. jakosnoj skupini, a to je pozicija s koje namjeravaju i krenuti u play-off. Prošli su vikend igračice Darija Fančovića imale slobodno, jer su odgodile put u Zagreb i gostovanje kod zagrebačke Mladosti koja je igrala završnicu MEVZA lige. No, “mladostašice” večeras (19.30 sati) stižu u Gradski vrt, a dolazak aktualnih prvakinja uvijek je motiv za Osječanke, ali i domaću publiku.

- Prethodna dva ligaška ogleda izgubili smo s istovjetnih 1:3, ali smo pokazali da se možemo nositi s njima. Stoga je želja dobru igru pretočiti i u koji bod, važan u borbi za treće mjesto - priželjkuje trener odbojkašica s Drave, koje su imale stanku između dvije utakmice deset dana.

- Uhvatili smo dobar ritam, nadam se da nakon slavlja u posljednjoj utakmici kod Kaštela nismo iz njega i ispali. Mladost je s druge strane imala naporan vikend, ali sve to ne mora ništa značiti večeras - smatra Fančović, koji će protiv Zagrepčanki napokon imati i malo širi kadar, jer se nakon duljeg oporavka u konkurenciju vraća kapetanica Ivana Grubeša. U drugom susretu skupine sastaju se Kaštela DC - Marina Kaštela.

Novi slavonski ogled je u 2. skupini, gdje Nova Gradiška dočekuje Vukovarke (20), koje su prije četiri dana slavile na svom parketu i preuzele drugo mjesto na tablici. Domaće sada imaju prigodu uzvratiti i zakomplicirati borbu za “dvicu”. Još igraju Poreč - Rockwool (Rovinj).

Nakon što su prošloga vikenda zakazali, na popravnom su odbojkaši Mursa-Osijeka, koji još imaju izglede za treće mjesto u 1. skupini. Za to trebaju slaviti u Rijeci (20 sati), gdje ih čeka direktan suparnik koji im je uzeo mjeru prije četiri dana u Gradskom vrtu. Još igraju Mladost Ribola Kaštela - Mladost (Zagreb).

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana