Novosti
PROF. DR. SC. ZORAN TOMIĆ

Knjiga “Politički odnosi s javnošću”
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Nakon knjige “Odnosi s javnošću - Teorija i praksa”, prof. dr. sc. Zoran Tomić javnosti je predstavio novo sveobuhvatno djelo za specifično područje političkih odnosa s javnošću.

Knjiga “Politički odnosi s javnošću” podijeljena je na šest dijelova i 40 tematskih cjelina te sadrži više od 900 stranica. Prema prof. dr. sc. Tomiću, fenomen odnosa s javnošću u politici još je uvijek nedovoljno istražen i, ako se pregleda suvremena svjetska literatura, vidljivo je kako naslova iz toga područja uvijek nedostaje. Uz nedostatak odgovarajuće literature i istraživanja, problem je i u tome kako točno odrediti što politički odnosi s javnošću danas podrazumijevaju. Jedna se skupina autora ograničava samo na odnose s javnošću političkih stranaka, dok prof. dr. sc. Tomić pripada onoj drugoj generaciji teoretičara koji političke odnose s javnošću promatraju znatno šire i u tome segmentu sagledava komunikaciju u državnim tijelima, kao i stranačku komunikaciju.

Knjiga “Politički odnosi s javnošću” namijenjena je studentima diplomskih studija, a svojim sadržajem knjiga će biti korisna i praktičarima u političkim odnosima s javnošću, novinarima, kao i svima drugima koje zanima fenomen odnosa s javnošću u politici. Za pripremu nove knjige prof. dr. sc. Tomić koristio je najnoviju suvremenu domaću i svjetsku literaturu s područja političkih odnosa s javnošću i srodnih disciplina, stoga se može reći kako je ova knjiga usklađena sa sadržajem i standardima naprednih europskih i svjetskih zemalja.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić autor je prve znanstvene knjige i udžbenika odnosa s javnošću u regiji na hrvatskom jeziku te jedan od dva regionalna znanstvenika koji imaju vlastitu definiciju odnosa s javnošću, čime je dodatno potvrđen njegov kredibilitet u svijetu PR-a i komunikacije. Predsjednik je Akademskog savjeta Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, redoviti sveučilišni profesor, ujedno i dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i pročelnik Studija odnosa s javnošću. Uz to, suradnik je Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH te član Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine. D.Kć.

Možda ste propustili...

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje