Kultura
HUMANITARNI KONCERT “USUSRET ŽIVOTU”

Lions klub Kontesa Nera prikupljena sredstva dat će Zvonimiru Krpanu
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

ZAGREB

Već petu godinu organizira se humanitarni koncert In memoriam Helga Vlahović Brnobić, s kojeg je novac od prodaje ulaznica namijenjen stipendiranju mladih umjetnika. Poznato je kako je Helga neizmjerno voljela glazbu i cijenila mlade talente pa će tako i ovogodišnji koncert “Ususret životu”, koji će se održati večeras (srijeda, 15. ožujka) u Maloj dvorani “Vatroslav Lisinski”, u 19.30, biti hvalevrijedna prilika ne samo da se oda počast Toj iznimnoj ženi nego i da se pomogne talentiranim mladim glazbenim nadama.

Organizator ovogodišnje humanitarne akcije je obitelj Vlahović Brnobić i ženski Lions klub Kontesa Nera, čije su članice odlučile prikupljena sredstva darovati uspješnom mladom violinistu iz Osijeka (Višnjevca) Zvonimiru Krpanu, sada studentu Muzičke akademije u Zagrebu, čiji uspon od najmlađe dobi prete brojni osječki ljubitelji klasične glazbe i koji ga oduševljeno prihvaćaju na svakom nastupu.

Helga Vlahović Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, mnogi ju pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom nego i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.

U spomen na Helgu Vlahović Brnobić nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Toni Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2. Voditelj koncerta u spomen na Helgu bit će njezin dugogodišnji kolega i prijatelj Oliver Mlakar. D.Kć.

Možda ste propustili...

MUZEJU ĐAKOVŠTINE USTUPILA IH ĐAKOVAČKO–OSJEČKA NADBISKUPIJA

Predstavljanje sedam zastava iz 20-ih i 30-ih

SRETEN KRSTIĆ I ZAGREBAČKI SOLISTI

Gost koncertni majstor Münchenske filharmonije

POLITIČKA BIOGRAFIJA VLADIMIRA ŠEKSA

Pohvala (ne)dosljednosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana