Regija
GRADSKI KOMUNALAC I LANI USPJEŠAN

Đakovački Univerzal pokretač je brojnih projekata u gradu
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

ĐAKOVO

Gradsko komunalno poduzeće Univerzal i u 2016. bio je servis građanima, javna tvrtka koja posluje uredno i racionalno, ispunjavajući obveze prema Gradu, lokalnoj zajednici i svojim zaposlenicima te šireći djelatnosti na komercijalni sektor, poručili su s konferencije za novinare u Univerzalu direktor Mile Kaselj i predsjednik Univerzalovog Nadzornog odbora Goran Soldo.

U prošloj godini realizirani su brojni projekti s naglaskom na infrastrukturno opremanje svih prigradskih groblja, dovršene su nove kuće oproštaja u Novim Perkovcima i Budrovcima, na Gradskom se groblju gradi novi kolni ulaz i pristupna cesta iz Ivekovićeve ulice, a za najviše dva mjeseca bit će dovršen centar pogrebne opreme. Poljoprivredno-gospodarski sajam Đakovo Expo Zlatne ruke, lani je u Piškorevcima okupio 150 izlagača, na Gradskim su bazenima uoči kupališne sezone rekonstruirane tribine, najmlađi ljeto pamte po aquaganu, zimu po uzbuđenjima na klizalištu, energetski su uspješno nepovratnim sufinanciranjem obnovljene tri stambene zgrade, dok je na odlagalištu otpada Vitika postavljena mjerna kućica s 50-tonskom vagom, također uz 75-postotno nepovratno sufinanciranje.

- Zadržavajući isti broj zaposlenih, Univerzalovi su ukupni prihodi u protekle dvije godine, otkad je tvrtku preuzela nova Uprava, porasli za 30 posto, a razlog tome je ponajprije činjenica da se povlače nepovratna sredstva iz fondova te pružaju nove usluga čišćenja i održavanja stambenih zgrada, bazena, klizališta, te činjenica da smo poširili uslugu odvoza otpada na okolne općine. Iz ostvarenih ušteda pokriveni su kumulativni minusi iz prethodnog razdoblja koji su 1. siječnja 2015. godine iznosili 1,3 milijuna kuna. Brojnim smo investicijama vrijednost dugotrajne imovine društva povećali u dvije godine za 54 posto, a aktiva i pasiva tvrtke veća je za 37 posto - istaknuo je Soldo.

Za novu je poslovnu godinu 2017. najavio daljnju revitalizaciju tržnice, aktualiziranjem projekta natkrivanja trbuha grada, izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole za kompleks zatvorenih bazena, rekonstrukciju olimpijskog bazena i strojarnice na Gradskim bazenima, gradnja novog parkirališta u Cesarčevoj, gradnja prilazne ceste Vitici sa svom pratećom infrastrukturom, kao i realizaciju projekta naselja za mlade obitelji kod sajmišta u Piškorevcima.

- Rast prihoda bilježimo zahvaljujući pametnom i racionalnom poslovanju, ali i širenju usluge odvoza i zbrinjavanja otpada na okolne općine Đakovštine - zaključio je direktor Kaselj, najavljujući za ovu godinu nastavak pozitivnog poslovnog trenda.

Maja MUŠKIĆ
Jednoglasna potpora

- Skupštinu društva čini deset jedinica lokalne samouprave (devet općina i Grad Đakovo) i unatoč različitim političkim opcijama unutar njih, jednoglasno su dali potporu i pohvalili rad uprave društva - rečeno je na konferenciji za novinare.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana