Regija
NOVAC ZA PET SLAVONSKIH ŽUPANIJA

6,8 milijuna kuna za promet u Slavoniji i Baranji
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Sredstvima EU-a financirat će se izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatske, a ugovor o tome potpisali su ministar prometa Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sonjom Bošnjak, koja će biti korisnik projekta. Ugovorom vrijednim 6,8 milijuna kuna identificirat će se prometne potrebe i prilike za poboljšanje prometnog sustava svih pet slavonskih županija.

- Nakon dvije godine, koliko će se provoditi ugovor, imat ćemo jasnu sliku stvarnih potreba tog kraja i spremne projekte koji će pridonijeti vraćanju života u Slavoniju - rekao je ministar Butković i naglasio kako samo razvijena i moderna prometna infrastruktura može služiti razvoju gospodarstva i potrebama stanovništva

- Uz ovaj današnji Master plan, tijekom sljedećih tjedana potpisat ćemo još tri, i to za funkcionalne regije Sjeverni Jadran, Sjeverna i Srednja Dalmacija. Riječ je o projektima vrijednim više od 19 milijuna kuna, a sve to financirano je sredstvima EU - zaključio je ministar te najavio i rekonstrukciju željezničke pruge Zaprešić - Zabok i Vinkovci - Vukovar, gradnju terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek te nastavak provedbe željezničkih projekata, i cestovnih poput obilaznice Vodica, mosta Čiovo i, naravno, projekta svih projekata - Pelješkog mosta.

Za projekte kojima će se rješavati problemi i poboljšavati uvjeti u javnom gradskom, prigradskom i regionalnom prometu, iz fondova EU-a na raspolaganju je oko 874 milijuna kuna. “To dokazuje kako ulaganja u promet nisu usmjerena samo na velike infrastrukturne projekte, već i na manje, ali jednako važne projekte koji će imati direktan učinak na svakodnevni život građana jer će omogućiti bolju uslugu javnog prijevoza, putovanja učiniti povezanijim i sigurnijim”, rekao je Butković.E.S.

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike