Regija
PETRIJEVČANI ODAHNULI

Promet nadvožnjakom od 16. ožujka u 12 sati!
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

PETRIJEVCI

Gradilište nadvožnjaka na mjestu križanja buduće autoceste (koridor 5C) i državne ceste D34 jučer je obišao župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Petrijevci Ive Zelića. Radovi na toj dionici prema ugovoru moraju biti završeni danas, 15. ožujka, a župan je najavio da će, u skladu s obećanjem podizvođača Osijek-Koteksa, u četvrtak, 16. ožujka, u 12 sati i službeno početi prometovanje novom dionicom!

Šišljagić je ustvrdio da će se nakon završetka nadvožnjaka nastaviti izgradnja dijela koridora 5C, s tim što spoj s mostom treba biti završen do 30. lipnja ove godine.

- Vidjet ćemo kako završiti radove na autocesti i osigurati financijska sredstva. Vjerujem da će i s autocestom do mađarske granice zaživjeti projekt Slavonija, koji se najavljuje, i da će se vrlo brzo i za završetak ove dionice koridora 5C, autoceste do mađarske granice, u duljini od 20-ak kilometara, naći dovoljno novca - kazao je osječko-baranjski župan. Napomenuo je kako ima informacije iz Vlade RH da postoji dobra volja za taj projekt, koji je zajednički interes Mađarske i Hrvatske, ali i drugih EU zemalja.

Kada je riječ o gorućem pitanju obnove uništenih cesta kroz Petrijevce, koje su mjesecima služile kao obilazni pravac dok su trajali radovi na nadvožnjaku, župan je ustvrdio da one moraju ići u kompletnu obnovu i vratiti se u prvotno stanje, kao što je zaključeno i u ugovoru s izvođačem radova, zagrebačkim Viaduktom.

Zadovoljstvo što se nakon četiri mjeseca promet kroz Petrijevce ponovo normalizira nije krio ni petrijevački načelnik Ivo Zelić. Kazao je i da idućih dana očekuje projektnu dokumentaciju za obnovu cesta, za koju se mora dati suglasnost jer žele da se oštećene ceste poprave na najbolji mogući način. Žele cjelokupnu rekonstrukciju jer pojedinačno “krpanje” za te dionice nije prihvatljivo rješenje.

- Naši su mještani više od četvrt godine čekali i trpjeli i mislim da su zaslužili da se to što prije riješi na zadovoljstvo svih! - poručio je načelnik Zelić, dodavši kako će uz novi nadvožnjak i u budućnosti obilaznicu oko Petrijevaca ovaj kraj konačno biti kvalitetno i moderno prometno povezan s ostalim dijelovima Slavonije i Hrvatske.

Lidija ANIČIĆ
Ili Viadukt ili ŽUC

- Vjerujem da će izvođač radova odmah pristupiti i kompletnoj rekonstrukciji cesta koje su služile kao obilazni pravac. Ako oni to ne učine, to će učiniti Županijska uprava za ceste, ali će za učinjene radove tražiti naknadu sudskim putem, kao što to obično ide - konstatirao je župan. Podsjetio je da je još na posljednjem zajedničkom sastanku sudionika ovog projekta, održanom prošlog mjeseca u Osijeku, obećano da će se u obnovu te dionice krenuti čim se završe radovi na nadvožnjaku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike