Mozaik
KONCERT U ĐAKOVU

Contra i Certissa klapskom pjesmom raznježili publiku
Objavljeno 14. ožujka, 2017.

Da je klapsko pjevanje u Slavoniji jako dobro prihvaćeno potvrdio je i koncert koji je proteklog vikenda u Đakovu organizirala ženska klapa Certissa na kome je ugostila poznatu splitsku klapu Contra.

Nizali su se hitovi jedan za drugih, od onog "Oči boje lavande", "Dugo nije pala kiša", pa sve do nadaleko poznate uspješnice "Ne more mi bit". Publika je gromoglasnim pljeskom nagrađivala svaku izvedbu i ženske klape domaćina i gostiju i Splita, a najemotivniji dio večeri bio je sam kraj koncerta kada su obje klape zajedno s publikom zapjevale pjesmu "Ružo moja crvena". Manuela Jerković, članica klape Certissa, kazala je kako su koncert organizirale u povodu netom proteklog Dana žena.

- Olakšali smo posao svim muškarcima koji nisu ništa kupili svojim suprugama, ali i onima koji su to učinili, pa smo ih pozvali na ovaj lijepi, emotivni koncert. Već dugo razmišljamo o tome da u Đakovo dovedemo neku klapu, pa se sada pokazala prilika, klapa Contra je imala slobodan termin i tako je došlo do ovog događaja. Publike je puno, što ne čudi, jer riječ je o poznatoj i renomiranoj klapi - kazala je Manuela Jerković. I njezine “certisse” vrijedno rade na promicanju klapske pjesme u Slavoniji.

- Pripremo se za nastup u dvorani Vatroslava Lisinskog u svibnju, u lipnju nam je na redu smotra klapa u Novskoj, slijedi nam i smotra klapa u kolovozu u Tkonu na Pašmanu, i dakako, naša druga smotra klapa "U srcu te nosim" u Đakovu koja će se održati u rujnu - dodala je Jerković.

Mislav Biočina iz klape Contra uoči koncerta kazao nam je kako su za Slavonce pripremili lijepi dalmatinski splet pjesama koje je publika navikla slušati.

- To su pjesme iz posljednjih 15-ak godina kada zapravo klapska pjesma doživljava širu popularnost na državnom nivou. Klape su izišle iz okvira Dalmacije. Ovaj koncert donosi presjek našeg dosadašnjeg rada u posljednjih desetak godina. Predstavljamo se s nešto izvornih pjesama i onih bliskih publici - kazao je Biočina. Na naš upit koliko često pjevaju u Slavoniji, kazao je kako u Đakovu pjevaju prvi put, a u Slavoniji su imali prigodu nekoliko puta zapjevati. Đakovačka publika nije štedjela dlanove, pa su izvođači dva puta izlazili na bis. Na kraju su se mogli čuti samo komentari pohvale i upit – kada će repriza?!

Maja MUŠKIĆ

Najemotivniji dio večeri bio je kraj, kad su obje klape s publikom zapjevale "Ružo moja crvena"

Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike