Učionica
ZA POTPORU PROJEKTU PROF. DR. SC. GORANA ŠIMUNOVIĆA ODOBRENO JE 66.850 KUNA

"Inteligentna potpora projektiranju tehnoloških procesa"
Objavljeno 13. ožujka, 2017.

I straživanja u okviru projekta "Inteligentna potpora projektiranju tehnoloških procesa" vezana su uz tehnološku pripremu proizvodnje, odnosno nadzor i kontrolu provođenja obradnog procesa.

Cilj istraživanja jest iskoristiti stečena ekspertna znanja i skratiti vrijeme projektiranja tehnoloških procesa te olakšati kontrolu kvalitete proizvoda na temelju značajki digitalne slike obrađene površine. Naime, kontinuiranim unaprjeđenjima u odjelima pripreme proizvodnje i proizvodnom procesu nastoji se utjecati na ukupne troškove, a na taj način i na konkurentnost proizvoda na tržištu. U tom smislu od presudnog je značenja transfer novih tehnoloških znanja u vlastite proizvodne sustave te inventivnost i proaktivnost zaposlenih u pripremi i proizvodnji.

Vrijednost projekta je 66.850 kuna. Suradnja je nakon provedenih istraživanja u Slavonskom Brodu i Novom Sadu urodila znanstvenim radovima koji su objavljeni, ili će uskoro biti objavljeni u visokorangiranim časopisima kao Applied Soft Computing (Q1), International Journal of Simulation Modelling (Q2), International Journal of Environmental Science and Technology (Q2) i Philosophical Magazine (Q1) te s još četiri rada objavljena u časopisima u trećem i četvrtom kvartalu.

(Goran Šimunović)

Projektni tim

Projektni tim, koji već dulje vrijeme zajedno radi na istraživačkim zadacima, čine prof. dr. sc. Goran Šimunović (voditelj projekta), prof. dr. sc. Tomislav Šarić, prof. dr. sc. Roberto Lujić, prof. dr. sc. Katica Šimunović, dr. sc. Ilija Svalina, asistentica Sara Havrlišan, mag. ing. mech, te studenti diplomskog studija Ana-Marija Bodlović i Luka Plivelić. Gost istraživač na projektu je dobitnik nagrade izdavačke kuće Springer za znanstveni rad, izv. prof. dr. sc. Đorđe Vukelić, s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, s kojim Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu već dulje vrijeme surađuje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike