Kultura
MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAVORIN JENKO” U BEOGRADU

Slatinski trubač Jan Mojzeš laureat s punih 100 bodova
Objavljeno 13. ožujka, 2017.

SLATINA

Mladi slatinski trubač Jan Mojzeš još jednom je potvrdio da je pred njim sjajna glazbena karijera. U Beogradu su, naime, na Međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” ugledni međunarodni glazbenici i glazbeni pedagozi u ocjenjivačkom povjerenstvu nastup Jana Mojzeša ocijenili najboljim u njegovoj kategoriji te mu dodijelili maksimalnih sto bodova i naslov laureata.

U Janovoj kategoriji glazbenika na puhačkim instrumentima, rođenih 2003. i 2004. godine, nastupilo je 11 trubača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Njegov uspjeh još više dobiva na vrijednosti uz činjenicu da je Međunarodno natjecanje “Davorin Jenko” ugledna glazbena manifestacija, na koju se ove godine za sve discipline i sve kategorije prijavilo više od 600 mladih glazbenika iz 17 država.

Jan Mojzeš za najvišu je moguću ocjenu briljantno odsvirao Sonatu u F duru Francesca Marija Veracinija i Dječji koncert za trubu i orkestar Vjacheslava Schelokova, uz klavirsku pratnju Zorice Petrović.

Beogradski laureat bivši je učenik prof. Zorana Vlajnića u Osnovnoj glazbenoj školi Slatina, a trenutačno se školuje u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu kod profesora Rudolfa Homena. Na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa, koje organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Agencijom za odgoj i obrazovanje, Jan je dva puta osvajao titulu državnog prvaka, dobitnik je Oskara znanja, a osvojio je prvo mjesto i na Međunarodnom natjecanju Varaždin Woodwind & Brass. Petar Žarković

Možda ste propustili...

KONCERT KEIKO NISHIZU I YUKARI MIYAJIMA

Našičane se dojmila japanska glazba na moderniji način

PETODNEVNO GOSTOVANJE NA SJEVERNOAMERIČKOM KONTINENTU

LADO u Windsoru, Mississaugi i Montrealu

PREMIJERA GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ”

Ukleti “Macbeth”: Glumac na probi slomio ruku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“NEKOLIKO PTICA I JEDNO NEBO”

Prvo je izdanje u 2500 primjeraka rasprodano u samo dva mjeseca

2

“PROPAST TAJGRADA” VELIKOG KIPARA I SLIKARA

Nakon 35 je godina obnovljeno izdanje jedine bajke Antuna Babića

3

OTOK POEZIJE: PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESMA “PAULINE PJESME U PROZI – JA SAM SAGA”

Najveći je estetski impuls Rem dobio čitajući snove kćeri Paule