Kultura
MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAVORIN JENKO” U BEOGRADU

Slatinski trubač Jan Mojzeš laureat s punih 100 bodova
Objavljeno 13. ožujka, 2017.

SLATINA

Mladi slatinski trubač Jan Mojzeš još jednom je potvrdio da je pred njim sjajna glazbena karijera. U Beogradu su, naime, na Međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” ugledni međunarodni glazbenici i glazbeni pedagozi u ocjenjivačkom povjerenstvu nastup Jana Mojzeša ocijenili najboljim u njegovoj kategoriji te mu dodijelili maksimalnih sto bodova i naslov laureata.

U Janovoj kategoriji glazbenika na puhačkim instrumentima, rođenih 2003. i 2004. godine, nastupilo je 11 trubača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Njegov uspjeh još više dobiva na vrijednosti uz činjenicu da je Međunarodno natjecanje “Davorin Jenko” ugledna glazbena manifestacija, na koju se ove godine za sve discipline i sve kategorije prijavilo više od 600 mladih glazbenika iz 17 država.

Jan Mojzeš za najvišu je moguću ocjenu briljantno odsvirao Sonatu u F duru Francesca Marija Veracinija i Dječji koncert za trubu i orkestar Vjacheslava Schelokova, uz klavirsku pratnju Zorice Petrović.

Beogradski laureat bivši je učenik prof. Zorana Vlajnića u Osnovnoj glazbenoj školi Slatina, a trenutačno se školuje u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu kod profesora Rudolfa Homena. Na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa, koje organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Agencijom za odgoj i obrazovanje, Jan je dva puta osvajao titulu državnog prvaka, dobitnik je Oskara znanja, a osvojio je prvo mjesto i na Međunarodnom natjecanju Varaždin Woodwind & Brass. Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI PREDSTAVLJENO DVOGODIŠNJE IZVJEŠĆE

Aktivni orahovački "matičari"

U REŽIJI DORE RUŽDJAK PODOLSKI

Novakova “Črna mati zemla" u ZKM-u

JAVNI POZIV ZA DRAVA ART BIENNALE 2017.

Neki gradovi rijeke tretiraju kao smetnju?!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKRIVENO BLAGO EUROPSKOG PLEMSTVA PRANDAU I NORMANN

Javno o privatnom životu poznatih valpovačkih vlastelina

2

PROJEKCIJA FILMA "M" FRITZA LANGA U MUZEJSKOM ART CLUBU

Ivan Faktor: Film “Ranč prokletih” bio je početak mog odnosa s Langom

3

57. MEĐUNARODNA IZLOŽBI VIZUALNIH UMJETNOSTI

Tina Gverović i Marko Tadić predstavljat će Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu