Regija
KREĆU INFRASTUKTURNI RADOVI U ŽUPANJI

Za zamjenu cijevi i obnovu Velikog kraja 12,5 milijuna kn
Objavljeno 10. ožujka, 2017.

Početkom proljeća Županja postaje veliko gradilište. Tvrtka Cestorad odabrana je za izvođača radova na rekonstrukciji dijela ulice Veliki kraj, od semafora u središtu grada do savske šetnice. Vrijednost investicije je oko 3,5 milijuna kuna s PDV-om, a rok završetka je 90 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Rekonstrukcija obuhvaća uređenje kolnika, javnih površina, gradnju parkirališta i jednoobraznih kolnih ulaza za poslovne prostore i vlasnike obiteljskih kuća. Njome će biti kvalitetno riješena i odvodnja. Usporedo s rekonstrukcijom, u Velikom kraju krenut će i radovi na zamjeni azbest-cementnih cijevi u vodovodnoj mreži, čime će se osigurati kvalitetnija distribucija vode do krajnjeg potrošača. U pojedinim dijelovima grada cijevi su stare više od 30 godina, dotrajale su i često pucaju. Nositelj projekta je tvrtka Komunalac Županja koja je objavila natječaj za izbor izvođača radova za rekonstrukciju azbest-cementnih cijevi u starome dijelu grada, čija je vrijednost devet milijuna kuna. Usporedno će se raditi i novi priključci za kućanstva, odnosno tipska okna koja se ne zamrzavaju. To će omogućiti i automatsko očitanje vodomjera. Radove će u 90-postotnom iznosu financirati Hrvatske vode, a ostatak Komunalac. S tim projektom tvrtka je krenula još prije nekoliko godina i kilometri starih azbestnih cijevi u brojnim županjskim ulicama već su zamijenjeni novim. Sada je na redu Veliki kraj i dio grada prema Šantavi, što je, pojašnjava direktor Ilija Lešić, nastavak radova i treća faza projekta.

- Cilj je da županjska vodovodna mreža više nema azbestno–cementne cijevi i da se azbest potpuno ukloni iz vodovodnog sustava - poručuje Lešić. Zahvaljuje Hrvatskim vodama s kojima Županjci već dugi niz godina imaju odličnu suradnju i bez čije se pomoći ni ovaj značajan projekt ne bi uspio realizirati. M. Lešić Omerović

Radit će se i novi priključci za kućanstva, odnosno tipska okna koja se ne zamrzavaju

Uređenje dvorane Mladost

A uskoro će u Županji krenuti i završni radovi na uređenju dvorane Mladost. Ministarstvo kulture u ovoj je godini osiguralo milijun kuna i omogućilo nabavu i postavljanje novih stolica, za kojima već duže vrijeme postoji velika potreba. Kompletna obnova dvorane Mladost, prema očekivanjima gradonačelnika Davora Miličevića, završit će do Festivala glumca, koji će se održati u svibnju.

Možda ste propustili...

U ĐAKOVŠTINI

Više nezaposlenih

PRVI ZADATAK: NAUČITI SVIRATI I SLUŠATI GLAZBU S EMOCIJOM

I u Vinkovcima glazbeni centar Music Art Incubator

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN OŠ JOSIPA KOZARCA

Pješačili, biciklirali, natjecali se u sportu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu za hitnu medicinu VSŽ-a

3

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Asfaltirane staze i na novom dijelu groblja