Tehno
TEST: EDIMAX EW-7438RPN

Internet svuda, za šaku kuna
Objavljeno 10. ožujka, 2017.

Internet je danas svuda oko nas. U kući, na mobilnom telefonu, u pokretu, automobilu, javnom prijevozu – jednostavno svuda! I sve je dobro dok imamo vezu na internet i dok sve radi. No problem je kada te veze više nema, kada je slaba pokrivenost, kada brzina veze opadne i slično. Bežični način povezivanja, iako poprilično jednostavan, korisniku može zadati itekakvu glavobolju. Variranje jačine i kvalitete signala, prepreke u povezivanju, visoka latencija - sve su to smetnje koje mogu ometati rad uređaja. Svi oni s velikom kućom ili prostranim stanom sigurno znaju o čemu ovdje govorimo. No, na sreću, rješenje je tih problema brzo, jednostavno i – povoljno!

Conrad ponuda

Internet trgovina Conrad na domaćoj internetskoj sceni prisutna je već nekoliko godina. Uza sve iz domene “od igle do lokomotive”, ta se trgovina posebno ističe svojom ponudom raznih računalnih dodataka, kao i mnogobrojnih gadgeta. No ovaj put bavimo se nečim u onoj prvoj kategoriji, u računalne dodatke ulazi i naš testirani EDIMAX EW-7438RPn WLAN repetitor, koji nam je pak Conrad ustupio na test. Krenut ćemo od onog prvog i za brojne korisnike najvažnijeg. Naravno, riječ je o cijeni. Dakle, cijena tog repetitora iznosi – samo 169 kuna! Za iznimno povoljnu cijenu možete znatno pojačati signal svoje bežične mreže te tako osigurati nesmetan rad po cijelom domu. Dakako, to možda može biti i u dvorištu, garaži, ali, najvažnije od svega – riješit ćete se problema s mjestima u domu poznatih po lošem signalu. Variranje jačine i kvalitete signala, prepreke u povezivanju, visoka latencija i drugi problemi vezani uz bežičnu mrežu bit će kao rukom odneseni. Ako vas zabrinjava kako postaviti jedan repetitor, s EDIMAX EW-7438RPn stvar je maksimalno pojednostavljena. Dovoljno je uređaj ukopčati u struju te na njemu kliknuti na tipku za povezivanje (WPS) te isto učiniti i na vašem modemu (potražiti WPS tipku). Na taj ćete način najjednostavnije, najbrže i bez imalo tehnološkog znanja postaviti pojačivač signala. Za one tehnološki potkovane, tu je dakako i mogućnost naprednijeg ručnog postavljanja.

10 % posto popusta za čitatelje

Ono što nas je posebno pozitivno iznenadilo na EDIMAX EW-7438RPn repetitoru je LAN priključak. Tako ovaj repetitor možete povezati i na računalo ili drugi uređaj (poput igraćih konzola, televizora) LAN kabelom. EDIMAX EW-7438RPn podržava danas najraširenije WLAN standarde oznaka a/b/g/n, a sukladno s njima i brzina prijenosa bit će na visokom nivou. Također, kao prednost možemo istaknuti i kompaktne dimenzije, pa se tako EDIMAX EW-7438RPn može uklopiti bilo gdje.

Za sve čitatelje u suradnji s Conrad online trgovinom, koja nam je EDIMAX EW-7438RPn ustupila na test, osigurali smo i 10 % popusta za kupnju bilo čega iz Conrad ponude! Promotivni kod za kupnju je CONRADCROPC, kod vrijedi do 30. travnja, stoga požurite!

Tako uz promokod kupnja ovog repetitora može biti doslovno za šaku kuna.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike