TvObzor
TAYLOR KINNEY

Iznimno poštujem vatrogasce i vidim se u toj profesiji
Objavljeno 10. ožujka, 2017.

Televizijska zvijezda Taylor Kinney rođen je 1981. u Lancasteru, a odrastao je u Neffsvilleu s trojicom braće i samohranom majkom. Studirao je menadžment na West Virginia University prije nego što ga je počela zanimati gluma. U svijet poznatih probio se glavnom ulogom u američkoj telenoveli “Modna kuća”, nakon čega je gostovao u serijama “Kosti”, “CSI: New York”, “Djevojke na zadatku” i “Besramnici”. Godine 2009. dobio je glavnu rolu u seriji “Na licu mjesta” (imali smo je priliku gledati na RTL-u), koju je NBC otkazao nakon 18 epizoda zbog loše gledanosti i visokih produkcijskih troškova.

Raskid zaruka s Gagom

Kad je to prebolio, Kinney je angažiran za važan sporedan lik vukodlaka Masona u “Vampirskim dnevnicima” te je snimio devet epizoda tijekom druge i treće sezone. U ljeto 2011. pojavio se u videospotu za pjesmu “You and Me” Lady Gage, kad su i priznali svoju romansu, koja je završila prošlog ljeta raskidom zaruka. Kad je riječ o filmovima, Taylor je dosad uglavnom imao manje uloge, ali i to se promijenilo kad je zaigrao s Natalie Dormer u hororu “Šuma užasa“, koji je premijeru imao u siječnju 2016. Kinney je trenutačno angažiran u dramskoj seriji “Chicago u plamenu“, a povremeno u istoj ulozi prošeta i kroz spin-offove “Čikaška policija“ i “Čikaška hitna služba“. Evo što je o svom liku vatrogasca Kellyja Severidea otkrio u promointervjuu.

Kakva su vaša iskustva nakon suradnje s pravim vatrogascima?

- Zadovoljan sam! U mlađim danima radio sam kao stolar i mnoga ljeta proveo sam na krovovima. Volim vidjeti rezultate svog rada, volim se znojiti, volim raditi rukama. Stoga sam oduševljen dobivenom prilikom da tumačim vatrogasca – mogu se vidjeti u toj profesiji. Iznimno poštujem te hrabre momke i uživao sam surađivati s njima 24 sata na dan kako bih se što bolje pripremio za ulogu.

Koliko je vaša obuka za ulogu bila stvarna?

- Radilo se o simuliranim požarima, nisu nas doista slali u goruće zgrade i rekli da se sami snalazimo. (smijeh) Išli smo na teren s vatrogascima i odazivali se na prave pozive, ali pričekali bismo ispred i promatrali ih što rade sa sigurne udaljenosti.

Okružen vatrom i dimom

Jeste li prvog dana snimanja mogli odraditi sve što je uloga zahtijevala?

- Na obukama na akademiji dobili smo kompletnu opremu, tešku dobrih 30 kilograma. Zatim prolaziš kroz simulirane vježbe, gdje si u okruženju vatre i dima, čistiš prostoriju, tražiš žrtve... Nakon što su dodani elementi, ulaziš u zadimljenu prostoriju u kojoj je bar 90 Celzijevih stupnjeva, što je šok za osjetila. Ne vidiš ni prst pred nosom. Čak i uz to malo treninga što smo odradili dobili smo nevjerojatan uvid u to što ti momci rade i za što su obučeni. Provališ u sobu, a ne znaš što te čeka s druge strane vrata, a i vidokrug ti je ograničen i onda se povezuješ s kolegama vatrogascima. Mislim da je to najšokantnija stvar koju sam prošao na treninzima.

Uključeni ste i u dobrotvorne akcije vezane uz vatrogasce i njihove obitelji...

- Tako je. Sve je počelo još kad sam snimao seriju “Na licu mjesta” – uistinu sam se povezao s nekim vatrogascima. Stoga sam se u slobodno vrijeme i vikendima družio s njima, išao na teren i to mi je mnogo značilo. U to vrijeme osnovana je fondacija za vatrogasca koji se našao u lošoj situaciji i više nije mogao raditi. Skupili smo prilično veliku svotu i organizirali aukciju kako bismo pomogli njegovoj ženi i obitelji.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

CHICAGO U PLAMENU 2 RTL 2, subota-nedjelja, 22.30

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Taylor Jacks Kinney

DATUM ROĐENJA: 15. srpnja 1981.

MJESTO ROĐENJA: Lancaster, Pennsylvania

LJUBAVNI STATUS: slobodan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike