TvObzor
HRT: "FINANCIJALAC" PROSLAVIO GODINU DANA EMITIRANJA

Profesor koji nas uči financijskoj pismenosti
Objavljeno 10. ožujka, 2017.

Emisija “Financijalac” Hrvatske radiotelevizije (HRT) i profesor matematike Toni Milun, već godinu dana donose nove informacije iz poslovnoga svijeta i gledatelje uče kako u svakodnevnome životu primijeniti osnove financijske pismenosti. Na prepoznatljiv je, zanimljiv i jedinstven način Toni Milun emisijom “Financijalac” postao gotovo simbol spasa za sve one koji su možda gubili kompas u mnoštvu računa i obračuna, kredita i nameta ne znajući kako isplivati iz dužničkoga ropstva.

“Teme za emisiju pronalazimo u svakodnevici. Mnogi naši prijatelji i poznanici kane uzeti stambene kredite, kupiti automobil na leasing, pokrenuti privatni posao, ili jednostavno saznati nešto o investicijskim fondovima. Tad mi istražimo stanje na terenu i prionemo snimanju“, pojašnjava Toni Milun.

Reakcije gledatelja su odlične jer se složeni ekonomski pojmovi objašnjavaju na praktičnim primjerima. Jedna je od važnijih stvari običnoga čovjeka danas biti dobro obaviješten, stoga urednica emisije Snježana Samac ističe da je cjelokupna ekipa zadovoljna reakcijama gledatelja i s ponosom priznaje kako je riječ o izvrsnome projektu nastalom u suradnji Hrvatske radiotelevizije i produkcijske tvrtke MDM Vizija.

Iako je riječ o razmjerno kratkoj emisiji, tih je deset minuta mnogima pomoglo u donošenju teških odluka, a ekipu emisije posebno raduje to što gledatelji nude suradnju i zahvaljuju jer kažu da su iz sadržaja emisije nešto naučili.

Toni Milun nominiran je za ovogodišnju nagradu Večernjakova ruža u kategoriji Novo lice godine, a dobitnik je i Nagrade Akademije Zagrebačke burze za izniman doprinos izobrazbi o tržištu kapitala za 2016. godinu.

Emisija Financijalac emitira se utorkom na Četvrtome programu Hrvatske televizije, a može se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi-ja. (N.K.)

 
UREDNICA O EMISIJI

Urednica emisije je Snježana Samac, suautori i suscenaristi su Anita Cvetnić i Toni Milun, redatelj Damjan Nenadić, montažer Antonio Tatar, a producent Darko Mardešić. Voditelj je Toni Milun, a produkciju za Hrvatsku radioteleviziju ostvaruje tvrtka MDM Vizija. “Financijalcu je mjesto upravo na Hrvatskoj radioteleviziji, ponajprije jer informira i obrazuje javnost o rješavanju elementarnih i egzistencijalnih problema, što bi trebao biti i ostati prvi postulat pravoga javnog medijskog servisa”, smatra urednica emisije Snježana Samac, i dodaje: “U sadržaju svakoga nastavka, uz pitanja i konkretna rješenja, stoje i etička načela prema kojima smo dužni i voljni svoje iskustvo i naslijeđe prenositi drugima kako ne bismo ponavljali iste pogreške koje su poneki od nas prošli bez vodiča. Kad pronađete recept za televizijskim formatom koji će prepoznati muke običnoga puka i pomoći mu dobrim savjetom, možete biti zadovoljni, jer ste ispunili svoju profesionalnu, ljudsku i građansku dužnost”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike