Sport
MAXTV PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

EJUPIIIIIIIII
Ejupi srušio Hajduk
u Gradskom vrtu
Objavljeno 5. ožujka, 2017.
Makedonac je nakon dva pogotka Splićanima preuzeo palicu prvog strijelca hrvatskog nogometnog prvenstva

Vezani članci

NASTAVLJA SE PROSLAVA ROĐENDANA NK OSIJEK

Na Bastionu zapaljeno 70 baklji

To je bio Osijek kakav bismo češće željeli gledati. Hrabar, čvrst, agresivan i ofenzivan s pravim pobjedničkim gardom. Konačno su bijelo-plavi odigrali utakmicu koja zaslužuje naklon. Ključna se stvar dogodila u sredini terena, gdje je trio Vojnović-Mioč-Knežević uspio uzeti kontrolu nad utakmicu, a ostalo je bila stvar - Muzafera Ejupija. Nakon ovog kola Makedonac je vodeći strijelac prvenstva, a kada je Osijek to imao posljednji put, stvarno se teško sjetiti. No pohvale doista zaslužuje cijela momčad, koja je pokazala kako može igrati brz i atraktivan nogomet. Nadamo se kako će pobjeda u derbiju nad Hajdukom označiti početak uspona forme bijelo-plavih. Ako budu nastavili igrati kao što su to činili protiv Splićana, bit će još puno radosti u Gradskom vrtu kakva je bila ova “pod istokom” nakon završetka utakmice u kojoj su igrači i navijači zajedno proslavljali prvu proljetnu pobjedu.

“Živo” poluvrijeme

Osijek je konačno ušao u utakmicu na pravi način. U prvih 20 minuta uspio se posve nametnuti Splićanima, stvorio je dvije velike prilike i trebao je, da ne kažemo, morao, doći vodstvo u tom razdoblju. Odluka trenera Osijeka Zorana Zekića da u vezni red postavi Aljošu Vojnovića pokazala se dobrom jer je s njim konačno došla mirnoća u igri, koja je nedostajala u prethodnim susretima. Osim Vojnovića raspoloženi za igru bili su Josip Knežević i Benedik Mioč, a kad je tako onda igra bijelo-plavih dobije vrlo jasne konture. I s tim se morao suočiti Hajduk u početku susreta. Osijek je imao dvije velike prilike u uvodu susreta. U četvrtoj minuti Knežević je ubacio loptu na prvu vratnicu, Boban ju je glavom prenio na drugu stranu, gdje je bio samo Ejupi, ali najboljem strijelcu Osječana lopta nije dobro sjela na nogu u čistoj poziciji na 12 metara od vrata pa je prilika propala. Dvije minute poslije sijevnula je još jedna brza akcija Osijeka. Ovaj put je Matas bio inicijator, kada je fino na drugoj strani pronašao Barišića, a kapetan je pucao “iz prve” s ruba kaznenog prostora, ali nije bio precizan. U 16. minuti Knežević se našao u sličnoj poziciji kao i Ejupi, “uhvatio” je volej, ali je lopta na putu do mreže “zapela” za nekog iz obrane Hajduka i završila u korneru. Nakon toga javili su se i Splićani. Prvo je Jefferson pokušao s 22-23 metra. Nije to bio loš prizemni udarac, no i on je skrenut u korner. Najveću priliku za pogodak gosti su imali u 20. minuti, kada se lopta dugo odbijala po rubu kaznenog prostora Osijeka, došla je do Saida, koji je pucao s 13 metara po travi, a Mikulić je u padu zaustavio taj udarac. Nakon toga akteri susreta kao da su ispucali streljivo za prvih 45 minuta, jer do odmora više nije bilo prilika. Prijetnji jest, bez udaraca prema vratarima. Bilo je to sigurno najbolje poluvrijeme koje je odigrao Osijek ovog proljeća, međutim ta dobra igra nije okrunjena pogotkom.

Ejupi preuzeo odgovornost

U 53. minuti Osijek je sam sebi stvorio problem. Imao je udarac iz kuta, koji su kratko željeli izvesti Knežević i Lopa, no nisu to dobro napravili i sijevnula je kontra, koju je neugodnim prizmenim udarcem završio Futasc. Lopta je iskosa s lijeve strane “očešala” lijevu vratnicu. U 61. minuti Knežević je izveo korner, lopta je došla do Ejupija na drugoj vratnici, on je pokušao pronaći prostor za udarac, ali ga je klizećim startom “pokupio” Ismajili, pa je sudac Bebek bez razmišljanja pokazao na “bijelu točku”. Ejupi je bio i izvođač kaznenog udaraca, i to vrlo siguran za vodstvo Osijeka. Najvažnije je što bijelo-plavi nisu stali nakon što su došli u prednost, nego su nastavili kao da se ništa nije promjenilo u rezultatskom smislu. I to se Osijeku isplatio desetak minuta prije kraja. Savvas je “prodao” loptu na centru, a Lopa je bez oklijevanja proigrao Ejupija, koji je daleko od vrata zaobišao istrčalog Stipicu i zabio svoj 11. prvenstveni pogodak, s kojim je zasjeo na čelo liste strijelaca HNL-a. U 88. minuti stigao je Ejupi i pripremiti čistu priliku. Izborio se za loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odličnom povratnom loptom proigrao Peroševića, koji je bio u odličnoj poziciji, točno na penalu, ali je pucao visoko preko vrata. U posljednjoj, četvrtoj, minuti sudačke nadoknade Hajduk je uspio ublažiti poraz preko svog najboljeg strijelca Futacsa, ali to više nije moglo pomutiti slavlje navijača Osijeka.

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: kišovito. Teren: sklizak, težak za igru. Gledatelja: 4959. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 7. Strijelci: 1:0 Ejupi (62 – 11m), 2:0 Ejupi (80), 2:1 Futacs (90). Žuti kartoni: Knežević, Škorić (Osijek), Hamza, Said (Hajduk). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: MUZAFER EJUPI (OSIJEK)

OSIJEK                             2 (0)

Mikulić 6,5, Matas 6,5, Škorić 6,5, Barać 6,5, Barišić 6,5, Mioč 7, Vojnović 7, Boban - (od 20. Perošević 6), Knežević 7 (od 75. Grgić -), Lopa 6,5 (od 88. Lukić -), Ejupi 7,5

HAJDUK                          1 (0)

Stipica 5,5, Ismajili 5,5 (od 81. Bašić -), Nižić 6, Ćosić 6, Kvesić 6, Jefferson 6 (od 68. Tudor 5), Savvas 5,5, Hamza 6,5, Vlašić 5,5, Said 5,5 (od 74. Ohandza -), Futacs 6

1:0

Ismajili je srušio Ejupija, a on je sam izveo najstrožu kaznu i “rastavio” Stipicu poslavši ga u desnu stranu, a loptu u lijevi kut.

2:0

Lopa je sjajno dubinskom loptom proigrao Ejupija, koji je zaobišao Stipicu, koji je istrčao daleko od svojih vrata i onda sa 17-18 metara iskosa pogodio praznu mrežu.

2:1

Tudor je ubacio, Ohandza je prenio loptu glavom, Futacs je izmaknuo pozornosti obrane Osijeka i bez problema pogodio mrežu.

PLUS

Nakon dugo vremena Osijek je konačno imao pravi vezni red. Sva tri centralna veznjaka odigrala su veliku utakmicu i bili su pravi motor, koji je Osijek vukao prema pobjedi. Naravno, ne treba zaboraviti ni hladnokrvnog realizatora Muzafera Ejupija.

MINUS

Mali pad koncetracije u posljednjim sekundama omogućio je Hajduku pogodak. No ovaj put on nije bio više od – počasnog. Eto, kad je to najveći minus, onda je jasno da je Osijek odigrao vrlo dobru utakmicu.

derbi

Osijek je ostao četvrti zbog lošije gol-razlike od Hajduka

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike