Osijek
PREDAVANJE ZA UČENIKE

Kanađanka Caroline Spivak o iskustvima žene u poduzetništvu
Objavljeno 3. ožujka, 2017.

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi, u okviru projekta Biti Bolji - Be Better, poduzetnica iz Kanade hrvatskog podrijetla Caroline Spivak za 60 je učenika i učenica te škole održala predavanje Biti poduzetnik u svijetu - žena u poduzetništvu.

- Budući da današnje poslovno tržište od nas očekuje da budemo inovativni i kreativni, glavni je cilj moga predavanja inspirirati mlade ljude, pokazati im da i u Hrvatskoj vlasitim trudom, radom i upornošću mogu postati uspješni poduzetnici – objasnila je Spivak.

Osvrnula se na situaciju u Hrvatskoj te istaknula kako je, prema njezinu mišljenju, u Kanadi i Njemačkoj društvo otvorenije i organiziranije, sustavi su jasni, transparentni i jednaki za sve, a administracija je učinkovitija, brža i na usluzi čovjeku. Spivak vjeruje kako bi i Hrvatska, kada bi počela primjenjivati takve, uspješne, modele svjetske prakse, mogla postati čak i vodeća država u mnogim aspektima, s obzirom na svoj potencijal.

Inače, Spivak već niz godina uspješno vodi svoju konzultantsku tvrtku za odnose s javnošću, s posebnim naglaskom i specijalizacijom u kriznim komunikacijama i zaštiti ugleda. Njezina tvrtka Profile Communications Corp. posluje u Sjevernoj Americi, Europi, na Bliskom istoku i u Južnoafričkoj Republici. Caroline je također osnivačica platforme Mreža hrvatskih žena, koja prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta, kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihova potencijala.

- Kako bismo inspirirali mlade ljude, u tri godine provođenja projekta, obišli smo cijelu Hrvatsku. Na predavanjima je u 32 srednje i pet osnovnih škola te na dva fakulteta dosad sudjelovalo devet tisuća učenika i studenata – objasnio je Vladimir Mihajlović, organizator projekta i glavni urednik časopisa Poduzetnik. J. Pejaković

Možda ste propustili...

VREMENSKA PROGNOZA NEĆE IĆI NARUKU POLJOPRIVREDNICIMA

Do daljnjeg suho s nešto nižim temperaturama zraka

U 8 DANA 12 VATROGASNIH INTERVENCIJA

Gorjeli trava i korov od Antunovca do Tikveša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana