Regija
129. GODINA RADA DVD NAŠICE

428 intervencija i 75 natjecanja vatrogasaca
Objavljeno 3. ožujka, 2017.

NAŠICE - Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice održalo je 129. redovnu godišnju skupštinu, koja je bila izvještajno-izborna, a na kojoj je izvješće o radu u protekle četiri godine iznio predsjednik Zvonimir Ljubljanović. Istaknuo je kako su članovi DVD-a sudjelovali na 428 intervencija zajedno s JVP-om, a iskazali su se i na 75 natjecanja sa 126 ekipa. Na natjecanjima su osvojili 33 prva mjesta, 24 puta su bili drugi te deset puta treći. Posebno je istaknuto uređenje novoga vatrogasnoga doma.

- Tijekom proteklog razdoblja počeli smo i dovršili radnje za ishođenje građevinske dozvole za prenamjenu i adaptaciju novoga vatrogasnog doma koji bi u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije trebao postati županijski centar za obuku. U tu svrhu izradili smo devetometarski toranj za radove na visini, preseljen je kontejner za plamene udare te smo započeli radove na gradnji požarne kuće – rekao je predsjednik Ljubljanović i dodao da je Društvo u proteklom razdoblju obnovilo i vozni park s dva vozila. Radi se o vozilu za prijevoz pitke vode i zapovjednom vozilu.

Društvo je izabralo novo rukovodstvo u čijem će idućem mandatnom razdoblju dužnost predsjednika ponovno obavljati Zvonimir Ljubljanović, a zamjenika predsjednika Franjo Matasić stariji. Za novog zapovjednika izabran je Aleksandar Ljubljanović, za zamjenika zapovjednika Viktor Lončarić, a za tajnika Silvijo Vuković.

Skupštini je u ime Županije nazočio dožupan Željko Kraljičak, koji je zahvalio članovima i vodstvu na očuvanju vatrogasne tradicije i baštine. DVD Našice pohvalio je i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Nikica Mužević, naglasivši kako će u Našicama biti uređeno i opremljeno vatrogasno vježbalište na ponos našičkih, ali i svih županijskih vatrogasaca. Skupštinu nisu propustili ni predsjednik Mjesnog odbora Našice i gradonačelnik Našica Josip Matek i Stjepan Pintarić, koji je spomenuo da je Grad Našice s DVD-om Našice krenuo u kapitalni projekt uređenja novoga vatrogasnoga doma te se nada da će u suradnji sa svim relevantnim čimbenicima objekt dovesti u funkcionalno stanje. Puno uspjeha u daljnjem radu DVD-u Našice poželio je predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić, posebno zahvalivši Gradu na svemu što čini za razvoj vatrogasne djelatnosti.S.Fridl

Mijo Stojaković 60 godina u vatrogastvu

Za dugogodišnji rad u društvu dodijeljene su spomenice i odličja. Mijo Stojaković primio je Spomenicu za vatrogasnog veterana, a za 30 godina djelovanja nagrađeni su Julka Baničin, Branko Kardum, Melita Kratofil, Ilonka Lončarić, Aleksandar Ljubljanović i Mirjana Mohila. Za 20 godina rada u vatrogastvu priznanje su dobili Darko Anđelić, Josip Čolić, David Ferčec, Marijan Gajski, Mario Jurić, Dražen Ništ, Silvijo Vuković i Domagoj Živadinović, a za 10 godina Denis Blažević, Luka Golubović, Matej Kormanjec, Franjo Matasić mlađi i Marko Matasić.

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike