Sport
VELJAČA U ZNAKU OSJEČKOG SUCA

U Medulinu vikao “nisam ti ja balavac”, u Vinkovcima sudio kao klinac
Objavljeno 27. veljače, 2017.

Ima li ovo uopće smisla? Suci svojim dvojbenim odlukama ponovno postaju glavne “zvijezde” hrvatskog nogometa, a ono što je jučer u Vinkovcima napravio Damir Batinić, doista je previd kojeg se osječki djelitelj (ne)pravde treba sramiti. Namjerno ili ne, u 89. minuti pri rezultatu 1:1 sudio je nepostojeći jedanaesterac za Dinamo protiv Cibalije i tako pomogao “modrima” na putu do pobjede. Pobjede koja ih je ostavila u utrci s Rijekom za prvo mjesto. Cibalia je jadna, a onda je još potkradaju i to je doista tužno gledati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima nikome ne treba, ni sucima, a ni hrvatskom nogometu i Dinamu. No to je samo djelić priče o hrvatskim sucima, kod kojih “modri” očito imaju poseban tretman.

Batinić je “briljirao” u Vinkovcima, a prema pisanju 24 sata i nedavno na seminaru hrvatskih nogometnih sudaca i kontrolora sudaca u Medulinu. Na spomenutom seminaru bilo je vrijeđanja, prijetnji, navodno i naguravanja... U glavnoj ulozi bili su osječki suci i član sudačke komisije Miroslav Vitković. Batinić se naljutio usred Vitkovićeva predavanja, a nakon što ga je on nešto pitao, osječki se sudac razbjesnio i uz povike “nisam ti ja neki balavac” napustio predavaonicu. Bunio se još jedan Osječanin, Andrej Burilo, i to zbog kolege sugrađanina Ante Šimunovića, koji nije otprve uspio proći kontrolu tjelesne spreme. Burilo se naljutio na Draženka Kovačića, kontrolora tjelesne pripremljenosti i prigovarao mu da ne radi kako treba... Na seminaru u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu očito je bilo burno, ali, na žalost, to je hrvatska nogometna i sudačka stvarnost.

Sudac je, bilo koji i bilo kakav, profesija koja bi trebala biti časna i poštena, ali mnoge sudačke odluke u Hrvatskoj su nejasne. Pa tako i one nogometne. I. Liović

Možda ste propustili...

TREĆA HNL "ISTOK": SLAVONSKI BROD

Nakon poraza od BSK-a, Špehar ponudio ostavku

HRVATSKO-SRPSKI OBRAČUN U MONTE CARLU

Ćorić spasio devet meč-lopti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREĆA HNL "ISTOK": LIDER SLAVIO POKRAJ ULJARE

Osvojena čepinska utvrda

2

BANOVO BRDO

Prvi kroz cilj Lastrić i Žunac

3

DINAMU DERBI NA POLJUDU

Gavranović i Livaković uništili splitske snove