Novosti
ODBOR ZA HRVATSKE BRANITELJE VPŽ-A

Zakon o braniteljima treba vremena
Objavljeno 27. veljače, 2017.

– Mirovine hrvatskih branitelja s razlogom su jedna od važnijih stavki u novom zakonu. S tim u vezi vodit ćemo temeljite razgovore sa Zavodom za mirovinsko osiguranje i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, jer pogreške koje su učinjene na temelju starog zakona o hrvatskim braniteljima više se ne smiju ponoviti - rekao je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić u Virovitici na sastanku Županijskog odbora za hrvatske branitelje.

Sjednicu Odbora sazvao je i vodio predsjednik Mato Bubaš, predsjednik udruge HVIDR-a Slatina i dopredsjednik Županijske skupštine. On je u ime Odbora čestitao Nenadu Križiću na imenovanju pomoćnikom ministra te ukratko predstavio rad Odbora i probleme s kojima se susreće.

Nenad Križić upozprio je na neke dijelove novog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te ponovno izrazio vjeru da će novi zakon, koji su sastavljali sami branitelji, u mnogočemu pridonijeti ostvarivanju njihovih zasluženih prava. No, da bi zakon bio temeljito pripremljen, potrebno je još neko vrijeme, pa branitelji moraju biti strpljivi do njegova konačnog dovršenja i usvajanja.P.Žarković