Regija
NAKON IZNENADNE SMRTI ANĐELKE ZELENKO

Diana Zelenka nova predsjednica UOSI Slatina
Objavljeno 25. veljače, 2017.

SLATINA
Dosadašnja izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Diana Zelenka nova je predsjednica udruge. Imenovana je na sjednici Upravnog odbora, kojom je predsjedavala dopredsjednica Ksenija Vujanović Juras, budući da je početkom siječnja iznenada preminula dugogodišnja predsjednica i jedna od utemeljiteljica udruge Anđelka Zelenko.
Na sjednici je bila i vršiteljica dužnosti predsjednice Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić, koja je istaknula da je slatinska Udruga osoba s invaliditetom jedna od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. Ona je također naglasila nemjerljiv doprinos preminule predsjednice Anđelke Zelenko u proteklih 30 godina na promicanju i razvoju pokreta neovisnog življenja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. 
Jednoglasno izabrana nova predsjednica predstavila je Upravnom odboru aktualne projekte koje udruga trenutačno provodi, a odnose se na socijalne usluge osobne asistencije, pomoćnika u nastavi i pomoći u kući za osobe s invaliditetom i stare i nemoćne osobe. Zahvaljujući tim projektima, udruga trenutačno zapošljava 46 osoba.
Redovita izvještajna skupština udruge bit će održana krajem ožujka ili početkom travnja.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike