Regija
11. POKLADNO JAHANJE U SLAKOVCIMA

Pjesma i topot konja
odzvanjali ulicama
Objavljeno 25. veljače, 2017.

SLAKOVCI

Lijepo vrijeme u Slakovcima pogodovalo je da se ovogodišnje 11. po redu pokladno jahanje u organizaciji Konjogojske udruge ''Slakovci'' održi u nazočnosti 36 jahača i jednog platona.

Puno je mještana izašlo iz svojih domova kako bi pozdravilo jahače na ulicama ovog lijepog slavonskog sela. Pjesma i topot konja odzvanjali su ulicama, a susretljivi domaćini dočekali su ih na šest postaja gdje su ih počastili slavonskim specijalitetima. Kako su nam rekli iz Konjogojske udruge ''Slakovci'' želja je bila nastaviti tradiciju kao i ranijih godina.

Nakon dvije godine pauze,  ponovo se vratio i običaj pokladnih svatova, a brak su sklopili Kata Vukovarac i Mata Poletilović. Svjedoci su bili Mario i Mirjana Šokčević, dok je matičarka bila Marija Jurić.
- Konjogojska udruga ''Slakovci'' i Udruga ''Hrvatska žena'' Slakovci zajednički su organizirali ovo lijepo događanje u našem selu. Željeli smo ovim pokladnim svatovima pokazati  kako je to nekada bilo, kada su mama i tate birale mladu i mladoženju, kaže Evica Vidinović, predsjednica Udruge ''Hrvatska žena'' Slakovci

Tamburaški sastav ''Aurelius'' pratio je pokladnu povorku tijekom jahanja, a načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević došao je u centar Slakovaca kako bi pozdravio jahače.

Slakovci su tako još jednom pokazali da čuvaju tradiciju i običaje pokladnog jahanja, sa željom da se sljedeće godine okupi još više jahača.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike