Sport
PRVA HMNL

Osječani umalo prosuli velikih 4:0
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Opet je bila “vesela večer” u Zrinjevcu. Malonogometaši Osijek Kelmea, činilo se, bili su na putu prema još jednoj prvoligaškoj pobjedi jer su samo pet minuta prije kraja imali visokih 4:0. No u tri minute se sve to preokrenulo jer je Vrgorac postigao tri pogotka i ozbiljno zakomplicirao utakmicu koja se na kraju ipak prelomila na stranu Osječana.

U prvom poluvremenu rezultatski je sve izgledalo relativno lagano za Osječane, ali na terenu su se stvari razvijale drukčije. Istina, Osijek Kelme je vrlo rano došao u vodstvo, već u 3. minuti jedan udarac Nospaka Stanković je skrenuo u vlastitu mrežu. Gosti su imali tri velike prilike, jednu prije tog vodećeg pogotka i još dvije nešto kasnije, koje su ostale neiskorištene. Ovaj put Osječani su to znali kazniti, pa su u 11. minuti povećali prednost. Opet je Nospak bio inicijator, lijepo je prošao i pucao, a odbijenu loptu od vratara Mijić je spremio u praznu mrežu - 2:0. U završnici prvog dijela gosti su pokušali s “letećim vratarom”, ali im se to nije isplatilo jer je Bartoluci presjekao jedan njihov loš pas i sa svoje polovice pogodio praznu mrežu - 3:0.

U nastavku susreta gosti su nastavili igrati s letećim vratarom, ali je nakon šest minuta igre opet Osijek Kelme iz toga izvukao korist. Hodak je presjekao loptu na centru, odigrao dupli pas s Bartolucijem i zabio za 4:0. Gosti su nastavili pokušavati, dugo se to činilo posve beznadno, ali onda im je procurilo. Samo pet minuta prije kraja postigli su prvi pogodak preko Šalinovića, a onda je Martinac s dva pogotka u 38. minuti utakmicu vratio u potpunu neizvjesnost. Osijek Kelme u tim trenucima nije izgledao dobro, ali je pomoć stigla opet od Vrgorčana. Martinac je napravio prekršaj na centru terena nad Bartolucijem, zbog čega je, minutu i pol prije kraja, dobio drugi žuti karton, što je značilo da mora na klupu, pa su gosti bili prisiljeni tu završnicu odigrati s čovjekom manje, što su Osječani pola minute prije završetka iskoristili. Opet je Bartoluci bio asistent, a Nospak je sa 16-17 metara iskosa pogodio praznu mrežu za 5:3 i potvrdu pobjede Osječana. Tim bodovima momčad Marina Smoje promovirala se u vrlo ozbiljnog kandidata za ulazak u doigravanje. D. Keler

Osijek Kelme                 5  (3)
Vrgorac                         3  (0)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Zlatko Pavličić (Kutina) 7 i Marijan Borojević (Šartovac) 7. Strijelci: 1:0 Stanković (3. - autogol), 2:0 Mijić (11), 3:0 Bartoluci (20), 4:0 Horvat (26), 4:1 Šalinović (35), 4:2 Martinac (38), 4:3 Martinac (38), 5:3 Nospak (40). Žuti karton: Nospak, Horvat, Bartoluci (Osijek Kelme), Martinac (Vrgorac). Crveni karton: Martinac (Vrgorac).

OSIJEK KELME: Mladina 6,5, Nospak 7,5, Horvat 7, Eror 6, Duvančić 6,5, Živković, Mijić 6,5, Bartoluci 7,5, Ćurković 6, Šalaj 6, Stipanović.

VRGORAC: Mar. Herceg 6,5, Kraljević 6, Stanković 6, Subotić 6, Martinac 6,5, Šalinović 6, Gašpar 6, Mat.Herceg 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: DINO BARTOLUCI (OSIJEK KELME)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike