Sport
KOŠARKA

“Brokeri” pred TV kamerama
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Nakon što je podijeljen prvi trofej sezone (Kup Krešimir Ćosić), košarkaški se prvoligaši vraćaju borbi za bodove.

Dva je tjedna prošlo od pobjede Vrijednosnice Osijek na gostovanju u Sinju, te 20-ak dana od posljednjeg dvoboja pred svojim navijačima (Cedevita). Nakon slavlja na vrućem gostovanju, počele su pripreme za vruće domaćinstvo. Dolazak Šibenika svakako će biti teško iskušenje za “brokere”.

- Za razliku od nas, imali su prigodu držati visoki natjecateljski ritam između dva kola. U četvrtfinalu Kupa su za jednu loptu izgubili od Cibone, a odlično im ide i u prvenstvu, gdje konstantno drže priključak u vodećem kvartetu - kaže trener Vladimir Krstić.

Osječani su tijekom stanke uspjeli odigrati prijateljsku provjeru kod Vojvodine, ali nakon tog dvoboja došlo je i do pogoršanja zdravstvenog stanja u svlačionici. Ipak, Šibenčanima bi se trebao suprotstaviti domaćin u najjačem sastavu.

- Šteta što smo imali stanku nakon pobjede u Sinju. Zadovoljan sam kako smo odradili i ogled u Novom Sadu, ali zanima me kako ćemo reagirati na novu kušnju, koja će biti sve samo ne lagana. Gosti su odlično ukomponirana momčad, pod košem imaju iskusne igrače, Ivanov i Halilović pravili su nam probleme i u prvoj utakmici. Vanjska linija je također respektabilna, ali mi smo već pokazali da možemo i znamo igrati protiv jakih suparnika, naglašava trener “brokera”, koji će se predstaviti i široj sportskoj javnosti. Nedjeljni ogled, koji počinje u 17 sati, prenosit će i HRT, ali to ne bi trebalo spriječiti ljubitelje košarke da dođu u malu dvoranu Gradski vrt.

- Prva utakmica 18. kola odigrana je već u petak (Kvarner 2010 - Cibona), dok u subotu igraju: Škrljevo - Cedevita, Gorica - Alkar i Hermes Analitica - Split. Osim osječkog dvoboja, u nedjelju je na programu i onaj Zagreba i Zaboka, a rundu u ponedjeljak zaključuju Zadar - Jolly JBŠ.

Nino BENČINA
A-2 košarkaška liga “Istok”

Derbi 17. kola igra se u subotu (19) u gradu papira, drugoplasirano Belišće dočekuje trećeplasirani Osječki sokol. Sat ranije igraju Vinkovci - VROS Darda, dok se u nedjelju sastaju: Požega - Županja (16), Vukovar - Rekord Tim (17) i Borovo - Đakovo (19).

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike