Sport
ZORAN ZEKIĆ NAJTRENER GRADA

Nagrada posvećena trenerima-stvarateljima
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Odlični rezultati koje je NK Osijek postigao prošle jeseni nisu ostali neprepoznati ni kod ocjenjivačkog suda koji je birao najboljeg trenera u gradu u 2016. godini. Nagrada je završila u rukama Zorana Zekića, koji je na kormilo “bijelo-plavih” došao početkom rujna 2015., kada je situacija bila zastrašujuće loša. Međutim, malo-pomalo Zekić je posložio kockice i Osijek je u prošloj sezoni prvoligaški status osigurao pet kola prije kraja prvenstva. Međutim, prošla jesen i rezultati koje je Osijek pod Zekićevim vodstvo postizao otklonili su sve dvojbe. “Bijelo-plavi” su prvi dio sezone završili na trećem mjestu i kao polufinalisti Kupa uz najbolji bodovni učinak u polusezoni posljednjih 16 godina i praktično već osiguran plasman u Europu za sljedeću sezonu.

- Ponosan sam na činjenicu što sam proglašen trenerom godine u mom rodnom gradu. To je potvrda da smo u 2016. godini bili uspješni, a ovakve su nagrade potvrda da smo na dobrom putu. Međutim, ja sam samo dio kolektiva. Uspon kluba počeo je onog trenutka kad su u klub stigli novi vlasnici, koji su pokrenuli promjene. Zato moram zahvaliti klubu i njegovim čelnicima, jer su oni omogućili stvaranje temelja za progres, svojim suradnicima iz stručnog stožera, igračima i našim navijačima. NK Osijek je tek počeo ozbiljan proces, ali je jako važno što nas već sada prate dobri rezultati. Naravno, želimo nastaviti progres na svim razinama, što bi NK Osijek trebalo učvrstiti u vrhu hrvatskog nogometa, a nadam se kako nećemo ni na europskoj sceni, kada zaigramo, biti samo ukras. Moj posao je teren i nadam se da će naši navijači već ovog proljeća biti još zadovoljniji našim igrama i rezultatima, a nagrada mi je sigurno motiv - kazao je Zekić.

Posebno je zanimljiva njegova odluka kome posvećuje trofej.

- U Osijeku ima puno kvalitetnih trenera koji rade odličan posao u svojim klubovima. Svi znamo koliko su uvjeti u sportu danas teški, posebno u manje eksponiranim sportovima, i zato ovu nagradu posvećujem ljudima koji rade i stvaraju sportaše u takvim okolnostima - zaključio je Zekić. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike