Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA, 14. KOLO

Može li sa Sesvećankama treća biti sreća?
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Pred rukometašicama Osijeka u subotu je drugo uzastopno domaćinstvo u prvenstvu. Osječanke u 14. kolu Prve lige u Zrinjevcu (18 sati) ugošćuju Sesvete Agroproteinku s kojom su ove sezone igrale već dva puta.

U oba dvoboja slavile su Sesvećanke, na startu prvenstva s 12, a prije mjesec dana u Kupu sa šest pogodaka razlike. U domaćim se redovima nadaju kako će treća utakmica biti sretna te da će upisati ne samo prve bodove protiv njih nego i premijerne u 2017. godini. Naime, dosad je osječki prvoligaš osvojio tek tri boda te se nalazi na pretposljednjem mjestu, dok su gošće četvrtoplasirane s 18. No, posljednje utakmice daju mladoj ekipi Jelene Crnov nadu da i protiv sastava iz vrha tablice mogu do pozitivnog rezultata. To su demonstrirali i prošli tjedan, protiv Koke, pa njihov optimizam nije bez temelja.

- Planiramo ovaj put uzeti bodove. Vjerujem da ni Sesvećankama više nije svejedno doći na naš parket, u odnosu na neke prijašnje prilike, kada su gošće znale unaprijed upisivati bodove. Odigrali smo dobro posljednje dvoboje, pružili velik otpor Umagu i Koki, a nadam se da ovaj put možemo na pravoj razini odigrati cijeli susret, a ne samo veći dio. Tada nismo uspjeli do kraja, no mislim da je primjetno da se dižemo. Sesvećanke nam dolaze kao naručene i definitivno vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata - potvrdila je optimizam u domaćim redovima trenerica Crnov. U odnosu na prijašnje utakmice, domaći će sastav sada biti gotovo kompletan. Ozdravile i oporavile su se sve, a jedino je neizvjestan nastup Petre Jeršek, koja je na okupljanju s kadetskom reprezentacijom Hrvatske, no u klubu se nadaju kako će se ipak moći priključiti suigračicama za ovaj važan prvenstveni dvoboj. G. Roguljić

Parovi 14. kola

Dalmatinka - Zrinski, Arena - Trešnjevka, Bjelovar - Dugo Selo '55, Zamet - Umag, Split 2010 - Lokomotiva, Podravka Vegeta - Koka, Osijek - Sesvete Agroproteinka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike