Novosti
AGROTEHNOLOŠKI CENTAR, NAVODNJAVANJE, OBNOVA BOLNICA...

Za Projekt Slavonija već ugovoreno 550 milijuna
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Vezani članci

NOVA MINISTRICA

Od Gabrijele Žalac Slavonija puno očekuje

Ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac u petak je održala radni sastanak u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u Vinkovcima.

- Na ovom radnom sastanku govorilo se o Projektu Slavonija kao ključnom razvojnom segmentu u ovoj financijskoj perspektivi, detaljno o projektima koji će se aplicirati u ovoj godini, kao i idućim godinama. Mislim da je jako važna ova koordinacija, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. nositelj je razvojnih projekata na ovom području i interes mi je sada s pozicije ministrice voditi računa o razvojnim projektima županije, općina i gradova, kao i poljoprivrednika i poduzetnika. Veselim me broj pripremljenih projekata, kao i onih u fazi pripreme. Što se tiče samog Projekta Slavonija, neki projekti su u postupku evaluacije, više od 550 milijuna kuna već je ugovoreno, realizacija slijedi. U četvrtak na sjednici Vlade donijet ćemo odluku o osnivanju Savjeta za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Jednom mjesečno razgovarat ćemo sveobuhvatno, ne samo o europskim fondovima nego i sredstvima državnog proračuna koja će se realizirati na ovom području u okviru pet slavonskih županija, kao i potencijalnim investicijama u gospodarstvu - rekla je ministrica Žalac.

Prema njezinim riječima, projekti za koje očekuje punu suradnju i ministra Tolušića su: Agrotehnološki centar koji će biti na području općine Cerna, projekti navodnjavanja koji su sada u postupku evaluacije, projekt za slavonski Hrast, kao i obnova bolnica primarne zdravstvene zaštite.

Ilija Cota, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko- srijemske županije Hrast d.o.o., istaknuo je kako se na sastanku govorilo o strateškim projektima, kao što je županijska poduzetnička zona, Agrotehnološki centar, te područja za navodnjavanje.

- Projekti su u vrijednosti većoj od 350 milijuna kuna i oni su od životnog značenja za građane Vukovarsko-srijemske županije. Ovom prigodom želim zahvaliti županu Boži Galiću koji uvijek ima razumijevanja i uvijek je podrška u dosadašnjem radu - rekao je Cota.M.Kokaj

Hrast postaje javna ustanova

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić istaknuo je kako je puno projekata u pripremi, posebice se misli na dijelu poljoprivrede, kao i na Centar za razvoj kompetencija i Agrotehnološki centar koji će pomoći u udruživanju i razvoju malih obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava.

Na kraju je istaknuto kako Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. ide u restrukturiranje trgovačkog društva u javnu ustanovu.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ

Program za umirovljenike

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

Najčitanije iz rubrike