Novosti
UDRUGA KRIJESNICA

Stan za roditelje bolesne djece
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima obnovila je stan na Sv. Duhu za smještaj roditelja čija su djeca na liječenju od malignih bolesti u Zagrebu. Udruga raspolaže s tri stana za smještaj roditelja od kojih su dva u vlasništvu Grada Zagreba, a najam trećega financijski podupire Rotary klub Zagreb - Donji grad. Krijesnica u stanovima trenutačno osigurava smještaj za sedam obitelji, a stanovi su popunjeni 365 dana u godini.

Krijesnica s dva gradska stana raspolaže od 2000. godine, a posljednje obnavljanje stana na Sv. Duhu bilo je prije više od pet godina. Uz pomoć Grada Zagreba, ELI LILLY (SUISSE) S.A. Predstavništvo u RH, Sava sport d.o.o., JANAF-a, zaposlenika Erste banke, volontera Kršćanske adventističke crkve Hrvatska konferencija i volontera udruge Krijesnica, obnovljene su kuhinja i kupaonica, obnovljeni su podovi i zidovi te je stan opremljen novim namještajem i potrepštinama.

- Svjedočili smo još jednom lijepom primjeru nesebične suradnje javnog sektora, volontera, tvrtki i privatnih donatora u provedbi projekta uređenja stana za obitelji suočene s malignom bolešću. Želimo da ovaj pozitivan pristup i energija prate korisnike našeg stana za vrijeme njihovog boravka u njemu, ali i dalje, kažu u udruzi.

“Stan je novouređen, obojen, renovirana je kupaonica, imamo sav novi namještaj. Nama ovaj stan mnogo znači, jer nismo iz Zagreba. Budući da nam je ovaj stan sada i drugi dom i sve je u njemu novo, ugodnije je i ljepše živjeti”, izjavila je majka Draga.

Maligna bolest u dječjoj dobi liječi se u prosjeku godinu dana, a nerijetko i dvije do tri godine. U Zagrebu se nalazi Referentni centar za solidne tumore i Referentni centar za limfome i leukemije, gdje se liječi većina djece oboljele od malignih bolesti te su često članovi obitelji razdvojeni. U ovoj izuzetno izazovnoj životnoj situaciji dijete i roditelji su izdvojeni iz sigurnog mjesta svog doma. Otkako raspolaže stanovima, Krijesnica je tijekom 15 godina osigurala smještaj za više od 200 obitelji. Obitelji smještene u stanovima borave do kraja liječenja ma koliko dugo ono trajalo. Troškove režija osigurava udruga Krijesnica kroz donacije na žiroračun otvoren u Zagrebačkoj banci HR21 2360000 1500131085. E.S.

Možda ste propustili...

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola