Osijek
TURISTIČKI PROJEKTI OPĆINE BILJE I PRIVILEGIUMA

Izleti za cijelu obitelj: Od rascvjetanih dvorišta sve do rimskih tabora
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Dopunjena je turistička ponuda u Općini Bilje, u suradnji s partnerom - tvrtkom Privilegium - u petak predstavljena u vardaračkom dvorištu u Ulici Šandora Petefija 128. Ondje će se 25. ožujka održati Rascvjetano dvorište u Vardarcu - prva u nizu planiranih ovogodišnjih manifestacija u svim naseljima biljske općine koje, kaže načelnik Željko Cickaj, Općina podupire radi unaprjeđenja ponude.

Privilegium, čija je direktorica Marija Gunzinan, bavi se organiziranjem kulturnih događaja i promocijom turizma Baranje. Cickaj i Gunzinan predstavili su, osim projekta Dvorišta, još dvije nove velike manifestacije - “Piknik kod Savojskog” i “Spirit of Imperium Romanum”, a najavljeno je otvaranje stalnog izletišta u Kopačevu, u Petefijevoj 48. Predstavljanju je nazočila i direktorica Ureda TZ-a općine Bilje Daniela Mihaljević i suardnici koji će se pobrinuti da baranjska zapuštena dvorišta ponovno ožive i u njih dolaze obitelji s djecom i drugi gosti na sasvim specifičnu turističku ponudu.

- Projekt planiramo još od prošle godine, te smo osigurali smo sredstva u proračunu kao financijsku i logističku potporu. Općina Bilje je top-destinacija kontinentalnog turizma Hrvatske. Imamo brojne i vrlo posjećene manifestacije kroz cijelu godinu, ali se ovim fokusiramo na specifične goste koji su ovdje rado viđeni. Blizu smo Osijeka, tu su i susjedne Mađarska i Srbija, odakle također očekujemo goste na obiteljskim vikend-izletima s malom djecom, kojima ćemo ponuditi nešto više. Raduje me što je područje Kopačeva rimski lokalitet i nalazište koje je 1976. godine otkrio Muzej Slavonije, jer je i to potencijal koji ćemo znati zajednički iskoristiti. Organizirat ćemo vrijednu i bogatu manifestaciju koja će nas vratiti u to vrijeme i dočarati život koji se odvijao na ovom prostoru u ono doba. Inače, isplanirali smo nove manifestacije koje će se održavati u svim naseljima od sada pa sve do zime - kazao je Cickaj.

Gunzinan najavljuje kako Rascvjetanim dvorištem žele zanimljivim tematskim programima vratiti život u stara seoska dvorišta pa će tako posjetitelje dočekivati šarolike radionice za djecu, dječje predstave i drugi atraktivni sadržaji, uz lokalnu gastronomsku ponudu. Potencijale su, kaže Gunzinan, prepoznali i pojedini Austrijanci koji žele kupiti kuće i baviti se turizmom na području općine Bilje. U svibnju će na nekadašnjem limesu - granici Rimskog Carstva - u sklopu projekta Spirit od Imperium Romanum, biti postavljeni rimski tabori, bit će ondje legionara, giljotina... Na Pikniku kod Savojskog, uz prekrasnu kulisu - dvorac i perivoj - posjetitelji će moći neobvezno doći, raširiti deku i uživati uz atraktivne sadržaje u prirodi. D. Pejić

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije