Osijek
NAKON POŽARA U UNIJAPAPIRU

Kapelska izgleda
kao veliki deponij!
Objavljeno 25. veljače, 2017.
Hrpu smeća koja se proteže na 20 metara širine i do dva metra visine raznosi vjetar na sve strane

Nakon velikog požara koji je izbio 30. prosinca prošle godine u dvorištu tvrtke DS Smith - Unijapapir u Strossmayerovoj ulici u Retfali, ni nakon gotovo dva mjeseca uništeni papir nije uklonjen. Naime, kada je požar izbio, dva su buldožera nekoliko sati izvozila opožarene bale papira, ali i plastike, izvan dvorišta Unijapapira, i odlagala ih na obližnju travnatu površinu gdje su ih vatrogasci potpuno ugasili. Odložena sekundarna sirovina ostavljena je na zelenoj površini sa stražnje strane Unijapapira, u Kapelskoj ulici.

Međutim, taj papir sada ugrožava ne samo stanovnike Kapelske ulice u kojoj je odložen nego i one koji svojim vozilima tom cestom prolaze. Čitateljica nam se javila da bi upozorila na taj problem.

- Riječ je o hrpi od bar 20 metara širine i do dva metra visine. Snijeg se otopio i sve se rasušilo i papiri lete posvuda. To izgleda gore od “Lončarice”. Papira ima i po cesti koji ometa promet. Građanima koji ondje žive to zasigurno utječe na kvalitetu života jer imaju osjećaj da žive na odlagalištu smeća - ispričala nam je 27-godišnja Osječanka.

U Gradu Osijeku znaju za ovaj problem i već su poduzeli neke korake da bi se hrpa smeća uklonila.

- Već smo bili u tvrtki Unijapapir i upozoravali ih da se to pitanje što hitnije riješi. Kazali su nam da su tražili ponudu od “Unikoma”. Nakon toga su nas nazvali i kazali da čekaju odobrenje iz sjedišta tvrtke u Zagrebu da “Unikom” makne to smeće. Ako se pak taj problem ne riješi i tijekom sljedećeg tjedna, poslat ćemo komunalnog redara i napraviti zapisnik. Potom ćemo im izdati rješenje da to uklone u najkraćem roku na svoj trošak - kazao nam je Ivica Šiškić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka.

Sve u svemu, Grad je poduzeo sve što je u njegovoj moći da se hrpa izgorenog i uništenog papira makne, a sada je sve na tvrtki “Unijapapir”.

Sandra LACIĆ
OTEGNUO SE POSTUPAK PRIJAVE ŠTETE

Od Štefice Ćuk, prokuristice tvrtke “DS SMITH UNIJAPAPIR CROATIA” iz Zagreba, doznajemo da oštećeni papir nije uklonjen samo zato što se otegnuo postupak prijave štete.

- Iz Osijeka su nam poslali ponudu tvrtke “Unikom”, no čekali smo dva tjedna iz osječke policije zapisnik o događaju. Sada još čekamo odgovor Državnog odvjetništva, jer se još uvijek ne zna točan uzrok izbijanja požara, a to nam uvjetuje osiguranje. Unatoč navedenom, sami ćemo početi čistiti od ponedjeljka ono što možemo, a ono što ne budemo mogli, prepustit ćemo “Unikomu” - kazala je prokuristica iz sjedišta tvrtke u Zagrebu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike