Regija
ĐAKOVO

Subvencije grada za
energetsku obnovu zgrada
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Grad Đakovo pridružio se Osječko-baranjskoj županiji u provedbi projekta “Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada” namijenjenog suvlasnicima višestambenih zgrada, izvijestio je gradonačelnik Zoran Vinković.

Cilj je programa poticanje povećanja energetske učinkovitosti, čime bi se ostvarila ušteda u potrošnji energenata za zagrijavanje stambenog prostora, manji režijski troškovi kućanstva, kvalitetnija toplinska učinkovitost i manji troškovi održavanja, uz značajno smanjenje emisije stakleničkih plinova.

- Pritom će banke vlastitim sredstvima formirati kreditni potencijal u iznosu od 20.000.000 kuna, a krediti će se odobravati s rokom otplate do deset godina te rokom korištenja kredita do 12 mjeseci, uz kamatnu stopu do pet posto za cijelo vrijeme trajanja kredita. Projekt će se provoditi subvencioniranjem kamatne stope od dva postotna poena od strane Osječko-baranjske županije na odobreni kredit poslovnih banaka s kojima će Županija zaključiti ugovor o provođenju projekta i to do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala - navodi se u priopćenju gradonačelnika.

- Donio sam Odluku o subvencioniranju kamate iz projekta ”Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada” Osječko-baranjske županije za Grad Đakovo, prema kojoj se Grad uključuje u projekt kreditiranja na način da će iz gradskog proračuna biti subvencionirana kamatna stopa na odobreni kredit kod poslovnih banaka, stopom od jedan posto za višestambene zgrade s područja Grada Đakova. Grad će u svom proračunu osigurati sredstva za subvencioniranje kamata za energetsku obnovu višestambenih zgrada za svaku proračunsku godinu u iznosu do maksimalno 100.000 kuna, i to sve dok traje otplata odobrenih kredita, a prema otplatnim planovima banaka. Sredstva za subvencioniranje kamate prenosit će se Županiji na temelju međusobno sklopljenog Sporazuma - navodi Vinković.M.M.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike