Mozaik
ROTARY KLUB OSIJEK JOSIP JURAJ STROSSMAYER

Humanitarna revija filmova
“Dobar film za dobru stvar”
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Rotary klub Osijek, J. J. Strossmayer od 24. do 28. veljače organizira projekt “Dobar film za dobru stvar” – reviju filmova koje su putem Facebook stranice RC Osijek JJS njihovi fanovi birali tijekom proteklih tjedana. Prihodi revije bit će namijenjeni projektu Robocode (razvoj i učenje robotike i općenito STEM područja za osječke osnovne škole). Cijena ulaznice je 40 kuna, a uključeno je gledanje četiri filma, koji se 24. i 25. veljače prikazuju u kunu Uranija, a 27. i 28. u klubu Peppermint (Vrt Jagode Truhelke) Izabrani filmovi su “La La Land”, "Trainspotting 2", "Pjesma koja ljubav znači", "Spotlight", a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Urania.

ROBOCODE projekt je Udruge Osijek Software City, koji je Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer odlučio podržati ovom akcijom. Nastavno na uočene potrebe poticanja razvoja djece prema prirodoslovno tehničkim zanimanjima odlučili su osmisliti i pokrenuti projekt RoboCode. Općeniti nedostatak potencijalnih zaposlenika u područjima ITa, fizike, biologije, tehnologije i sl., potaknuao je razne inicijative usmjerene popularizaciji tzv. STEM područja (science, technology, engineering i mathematics) od najranije dječje dobi.

Projekt ima za cilj osmišljavanje i provođenje Lego Mindstorms radionica s ciljem motiviranja djece u razrednoj nastavi ka STEM području, ali indirektno i motiviranje školskih ustanova radi shvaćanja važnosti informatike te uvođenje u izbornu/obveznu nastavu od 1. do 4. razreda. Mindstorms modeli na interaktivan način omogućuju djeci upoznavanje sa svijetom robotike (sastavljanje), logike i fizike (međuovisnosti dijelova) te računalnog programiranja (definiranje radnji robota). Rezultat projekta jest izraditi određeni kurikulum, odnosno izvedbeni plan radionica, nabaviti opremu, implemetirati plan u školama na području grada Osijeka te u konačnici izmjeriti uspješnost samog programa i usvojenih znanja. Procjena opsega projekta jest maksimalno deset prijavljenih škola na području grada Osijeka. Unutar deset tjedana odradile bi se radionice u trajanju od 90 minuta, a svaka škola bi definirala dvije grupe (1. i 2. razred te 3. i 4. razred). Projekt “Dobar film za dobru stvar” organiziran je u suradnji s Kinematografima d.d. Osijek i njihovim kinom Urania. D.Kć.

Prihodi revije bit će namijenjeni projektu Robocode (razvoj i učenje robotike i općenito STEM područja za osječke osnovne škole)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike