Sport
PRVA HRL SJEVER

Pobijediti susjeda važnije od borbe za Premijer ligu
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Rukometaši Osijeka odlično su otvorili drugi dio prvenstva u Prvoj HRL Sjever. Momčad Vedrana Ćurka dobila je sva tri dvoboja (Vidovec, Dugo Selo, Nova Gradiška) s ukupnih „plus 21“ te se probila na treće mjesto sa samo tri boda zaostatka za vodećim dvojcem. Na tablici su se bodovno izjednačili s Đakovčanima koji su u nastavak sezone ušli s pobjedom i dva poraza. Upravo u subotu, u Đakovu se igra slavonski derbi Prve HRL Sjever koji će itekako usmjeriti kasnije ambicije oba kluba u borbi za Premijer ligu.

- Bodovno smo blizu mjestu koje vodi u Premijer ligu, ali mi ove sezone želimo postaviti temelj za budućnost. Kada uđemo u Premijer ligu, želimo se tamo i zadržati, a ne igrati samo jednu sezonu. Još uvijek ne možemo zadržati momčad na okupu duže vrijeme, jer praktički svake polusezone, pa tako i ove, izgubimo dva-tri igrača. Tek kada ih budemo mogli zadržati, tada ima smisla razmišljati o najvišem rangu - rekao je trener Osječana Vedran Ćurak, čijoj je momčadi susret s Đakovom sigurno mjerilo kvalitete.

- Đakovo je prošlogodišnji Premijerligaš. U nešto izmijenjenom sastavu došla su im i tri nova igrača i treba im još vremena za uigravanje pa je i to jedan od razloga nešto slabijeg otvaranja drugog dijela prvenstva. Naše su utakmice uvijek bile borbene i neizvjesne i vjerujem da će takva biti i ova. Pripremali smo se za njih, a ne sumnjam i da su oni za nas. Ako ponovimo pristup i borbenost kao u prijašnjim susretima, tada možemo do pozitivnog rezultata - rekao je trener Osječana.

Đakovčanima također nije prioritetna borba za Premijer ligu. No, drukčija je stvar ako se spomene slavonski derbi.

- To je svakako regionalni derbi, a dobro je da postoji rivalitet, manje nas trenera, a više igrača kod kojih zbog toga postoji i naglašeniji motiv. To su susreti u kojima odlučuju nijanse, jedna do dvije obrane više vratara ili koji raspoloženi igrač. Osijek nas je pobijedio u prvom susretu, želja nam je uzvratiti - rekao je Perica Martić, trener Đakova, kojima također borba za Premijer ligu nije prioritet.

- Imamo mladu momčad, golman koji brani svaku utakmicu ima 16 godina i zašto već sada opterećivati dečke imperativima. Ukaže li se prigoda nećemo odbiti igrati Premijer ligu, ali mislim kako je važnije stvoriti momčad za idućih tri do četiri godine - zaključio je trener Đakova. G.Roguljić/K.Lacković

Najčitanije iz rubrike