Sport
PRVA HMNL

Za Osijek Kelme večeras ključna utakmica sezone
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Osijek Kelme večeras u Zrinjevcu protiv Vrgorca igra možda i ključnu utakmicu sezone kada je u pitanju borba za ulazak u doigravanje. Osječani su u odličnoj formi, o čemu svjedoče i rezultati jer su u posljednjih šest susreta osvojili čak 15 bodova. Pobijedio ih je jedino nedodirljivi Nacional. I na tome osječki malonogometaši zidaju optimizam bez obzira na to što ih čeka okršaj s momčadi koja im nikako ne leži. Vrgorčani su ove sezone već triput pobijedili Osijek Kelme. Slavili su na svom parketu u prvom dijelu sezone, a početkom ove godine eliminirali su momčad Marina Smoje i iz hrvatskog Kupa slavivši pri tome i u Zrinjevcu. Tomu možemo dodati i pobjedu prošlog proljeća u osječkoj dvorani u prvenstvenom susretu. No, pustimo statistike. Osijek Kelme je trenutačno sigurno u boljoj formi jer Vrgorac igra vrlo promjenjivo.

- Puno je tih pokazatelja koji su na našoj strani. Uhvatili smo kontinuitet dobrih igara i rezultata, nakon Nacionala primili smo najmanje pogodaka na svom terenu, u ovom stadiju prvenstva nikada nismo imali toliko bodova na kontu, niti smo imali pozitivnu razliku pogodaka. Međutim, sve to neće biti važno kada počne večerašnji susret. Vrgorac je neugodan za nas, bit će to još jedna tvrda utakmica u kojoj će strpljenje biti presudno. Nemojte očekivati previše pogodaka, pobjedu će odnijeti obrane - smatra Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Njegovoj se momčad nudi dobra prilika za učvršćivanje pozicija koje vode u doigravanje. Ako uspiju svladati Vrgorac, napravit će golem korak prema ostvarenju tog cilja.

- Imamo dobru priliku odlijepiti se od pratnje, ali imaju i Vrgorčani svoju računicu. Njih bi poraz ozbiljno udaljio od borbe za doigravanje i zato moramo ostati koncentrirani i pametni. Svjesni smo koliko teško probijamo suparničke obrane i zato nam treba strpljenja - smatra Smoje.

Odlična je vijest što će Smoje na raspolaganju imati svog najpouzdanijeg čovjeka Gordana Duvančića koji se mučio s bakterijom u koljenu, ali je sada situacija puno bolja. S njim u momčadi Osijek Kelme izgleda mnogo sigurnije i čvršće. No, za pobjedu treba ponešto i zabiti, a tu na scenu stupa Goran Dakić, koji je u nastavku sezone u velikoj formi. Zabio je šest pogodaka u četiri utakmice, a u pobjedama protiv Uspinjače i Squarea u Zrinjevcu postigao je sve pogotke! I zato bi baš on trebao biti najjače oružje Marina Smoje.

Večerašnji susret protiv Vrgorca u Zrinjevcu počinje u 20 sati.

Dalibor KELER
PAROVI 16. KOLA

U 16. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Square (Duborvnik) - Futsal Dinamo (Zagreb), Alumnus (Zagreb) - Nacional Zagreb, Osijek Kelme - Vrgorac, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Albona Potpićan '98, Uspinjača (Zagreb) - Split Tommy. Slobodan je Brod 035.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike