Osijek
ZELENI ČETVRTAK

Pčelinji proizvodi za zdravlje i ljepotu
Objavljeno 24. veljače, 2017.

U sklopu akcije “Zeleni četvrtak” na osječkoj glavnoj tržnici posjetitelji su imali priliku uz topli čaj upoznati se s pčelinjim proizvodima koji nose epitet “apikozmetički” preparati.

Priču o prirodnoj kozmetici, odnosno o kozmetici u kojoj se koriste med i drugi pčelinji proizvodi predstavio je pčelar Milan Kramer, koji je zainteresiranima otkrio neke jednostavne tajne veze meda i kozmetike.

- Građani trebaju znati da od pčela dobivamo sirovinu, dakle med, propolis, matičnu mliječ, vosak, pčelinji vosak i pelud, te da se od svega toga mogu napraviti proizvodi za jačanje organizma. Danas smo upoznali posjetitelje tržnice s nekim novim proizvodima za zdravlje i ljepotu tijela. Tu je, primjerice, propolis u listićima za liječenje kurjih očiju i žuljeva, propolis mast koja se pokazala dobra za ispucalu kožu na stopalima, akne na licu, kao lijek za opekline ili za ublažavanje prehlada i virusnih upala ako se pravovremeno namaže na nosnicu, a u konačnici dobra je i za liječenje hemoroida. U ponudi imamo i cvjetni prah za jačanje organizma koji najbolje pokazuje svoju ljekovitost kada se konzumira u kombinaciji s jogurtom i propolisom - rekao nam je Kramer.

Kako su apikozmetički proizvodi u pravilu luksuzni i skupi, ovo je bila i zgodna prilika preuzeti i letke s receptima koji objašnjavaju kako neke od njih napraviti u kućnoj radinosti. I. Solar

Priču o kozmetici u kojoj se koriste med i drugi pčelinji proizvodi predstavio je pčelar Milan Kramer

Najčitanije iz rubrike