Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA “VIDIM TE”

Tata Slaven pozvao Osječane da mu se pridruže u stvaranju Grada anđela
Objavljeno 24. veljače, 2017.

U prepunoj dvorani Kluba knjižare Nova predstavljena je u srijedu knjiga Slavena Vujića “Vidim te”.

Mnogima poznatiji kao “tata Slaven”, Vujić je u razgovoru s poznatom osječkom novinarkom Sanjom Račić otvoreno govorio o svom iskustvu oca autističnog djeteta, borbi sa sobom i predrasudama okoline i društva, što ga je dovelo do spoznaje ljubavi prema životu, a posebno prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Kako je sam rekao, zbog potrebe da pomogne svome sinu napustio je unosan posao menadžera i posvetio se aktivističkom poslu oca autističnog djeteta i pisanju zapaženog bloga. Zamisao Slavena Vujića je obnoviti dvorac Dioš nedaleko od Daruvara i pretvoriti ga u smještaj za djecu i mlade s teškoćama u razvoju pod nazivom Grad anđela. Pozvao je Osječane da mu se volonterskim radom pridruže u tome poslu i misiji.

- Nisu problem djeca s autizmom, problem je zajednica koja ne zna s time živjeti. Uvijek će biti različitosti među nama, netko je vjernik, a netko nije, netko se s naklonošću sjeća druga Tita, netko ga ne može podnijeti. Bit će uvijek razlike, ali se zajedno moramo naučiti da moramo živjeti jedni s drugima, tako i s ovom djecom koja imaju poteškoća u razvoju. Moramo shvatiti da je život bogatstvo, ali u tome bogatstvu ima stvari i koje ne možemo razumijeti, ali se moramo potruditi živjeti s njima - rekao je Slaven Vujić.

Tijekom predstavljanja pročitano je nekoliko dirljivih ulomaka iz Vujićeve knjige koji su zorno pokazali kako to izgleda biti otac autističnog djeteta. U programu predstavljanja ove knjige sudjelovala je i glazbena skupina Suzette s nekoliko pjesama kršćanskog nadahnuća. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike