Mozaik
DANAS U KENSINGTONSKOJ PALAČI

Otvorenje izložbe “Diana: njezina modna priča”
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Na izložbi koja se otvara danas, 24. veljače, u Kensingtonskoj palači pod nazivom “Diana: njezina modna priča” bit će izloženo 25 haljina pokojne britanske princeze u sklopu obilježavanja 20. godišnjice njezine tragične smrti u Parizu, 31. kolovoza 1997. Posjetitelji će na izložbi u Kensingtonskoj palači, u kojoj je britanska “princeza srca” boravila duže od 15 godina, moći vidjeti razne odjevne kombinacije koje je Diana nosila od svojeg prvog pojavljivanja u javnosti i po kojima je bila prepoznatljiva. U sklopu kronološki postavljene izložbe posjetitelji će moći vidjeti kako se s godinama mijenjao princezin modni stil. Među izloženim haljinama je i baršunasta tamnoljubičasta u kojoj je Diana plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući, a prodana je prije tri godine na dražbi za 250.000 funta.

Organizatori izložbe kažu da kolekcija, između ostaloga, pokazuje i “kako je Diana uspješano koristila modni izričaj kao svojevrsno diplomatsko oruđe”.

- Naša izložba istražuje priču o mladoj ženi koja je vrlo brzo morala svladati pravila kraljevskoga i diplomatskog načina odijevanja, a na tom je putu najčešće birala britanske modne dizajnere - kazala je kuratorica izložbe Eleri Lynn. Diana je za Charlesa bila udana od 1981. do 1996. Iste se godine od njega razvela, a 31. kolovoza 1997. poginula je u prometnoj nesreći u Francuskoj. Hina

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike