Regija
BARANJSKA POKLADNA JAHANJA

Jahači u Brnjevaru, Popovcu i Čemincu
Objavljeno 23. veljače, 2017.

BRANJIN VRH

I ove godine Konjogojska udruga Baranja, uz pomoć mjesne Udruge žena, organizira Pokladno jahanje u Branjinom Vrhu. Ulice tog belomanastirskog prigradskog naselja konji, jahači i jahačice te zaprege iz raznih dijelova Slavonije i Baranje zauzet će deseti put, a očekuje se šezdesetak sudionika. Okupljanje je u subotu, 25. veljače, u 11 sati, kod mjesnog Doma kulture. Nakon blagoslova konja i jahača (12.30 sati) vesela povorka krenut će u obilazak šest postaja - domova domaćina, pred kojima će ih dočekati bogate trpeze. Selom će jahati do 17 sati, kada je predviđeno spaljivanje fašnika i zabava u Domu kulture, uz proglašenje najljepših jahača i jahačica, najljepše i najružnije maske... Dobro raspoloženje podgrijavat će tamburaši iz Narda.

U nedjelju, 26. veljače, u organizaciji Konjičkog kluba Dorat prvi će put pokladno jahanje biti organizirano u općini Čeminac. Okupljanje je najavljeno za 10 sati u KK Dorat, u 12.30 sati planiran je blagoslov jahača i konja, a u 12.45 polazak prema postajama. U 18 sati počinje zabava u mjesnom Domu kulture.

U utorak, 28. veljače, pokladni će jahači krenuti put Popovca. Okupit će se u 10 sati na imanju Nikice Matkovića, odakle oko 11 sati kreću u obilazak sela. Fašnik će biti spaljen u 17 sati, nakon čega slijedi večera u popovačkom Domu kulture. Za organizaciju popovačkog pokladnog jahanja zaduženi su Konjički klub Baranjsko biserje i udruga Maska. Organizaciju jahanja pomoći će Grad Beli Manastir i Općina Popovac, a koordinator je TZ Baranje. I.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike