Regija
GRADSKO VIJEĆE

Za poticanje poduzetništva
tri milijuna kuna
Objavljeno 23. veljače, 2017.

VUKOVAR

Vukovarski gradski vijećnici jednoglasno su usvojili Program mjera poticanja razvoja poduzetništva u Vukovaru. Program sadrži 17 mjera za koje su namijenjena tri milijuna kuna iz gradskog proračuna. Usvojena je i Strategija za djecu koja obvezuje dječje vrtiće i druge ustanove da provode predviđene programe za djecu, a planom je predviđeno i utemeljenje Dječjeg gradskog vijeća. Većinom glasova prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Ivana Penave da Vukovar daje plaketu najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole Blage Zadre s obzirom na to da će se promocija polaznika opet održavati u Vukovaru.

Na aktualnom su satu vijećnici postavili niz pitanja, među ostalim o sanaciji prometnica, izgradnji gradske obilaznice, stanju u gradskoj tvrtki Tehnostan, sudbini lokala u Tržnom centru i izgradnji parkirališta.

– Tehnostan je podmirio sve račune prema PPD-u i prvi put će sezonu grijanja ova tvrtka završiti pozitivno – rekao je direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak. Predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak želio je znati koliko se ozbiljno ušlo u projekt realizacije dolaska Florian grupe koja je najavila milijunska ulaganja i otvaranje 500-tinjak radnih mjesta.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček odgovorio je kako je riječ o ozbiljnom investitoru koji posluje u sedam država Europe i da se pregovori vode već godinu dana, uz potvrdu suradnje Vlade RH i resornog ministarstva.

– Grad je učinio sve što je mogao sa svoje strane za dolazak Florian Grupe, a ostalo je na nadležnim institucijama – naveo je Pavliček. SDP-ova vijećnica Biljana Gaća je i iznijela podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) prema kojima se ne vide nova zapošljavanja, upozorivši na manji broj obrta nego prije tri godine.

– Stanje u Vukovaru je loše, ali bi bilo drastično gore da se ne ulažu znatna sredstva i napori u poticanje gospodarstva. Grad Vukovar izdvaja tri milijuna kuna na poticaje u tom sektoru, a podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) govore o 15 posto smanjenoj nezaposlenosti u odnosu na prije tri godine – bio je Pavličekov komentar.

Vijećnik SDSS-a Nebojša Vidović dobit će pisani odgovor na svoj upit o ukupnom broju novozaposlenih osoba u gradskim tvrtkama i gradskoj upravi, kao i o tome koliko je među novozaposlenima pripadnika srpske, ali i ostalih nacionalnih manjina.S.Butigan

Usvojena je i Strategija za djecu koja obvezuje dječje vrtiće i druge ustanove da provode predviđene programe za djecu

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike