TvObzor
DESETO IZDANJE OUTLOOKA U PULI

Glavne zvijezde Dizzee Rascal I DJ Shadow
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Ovo ljeto Outlook festival doživjet će svoje deseto izdanje. Počevši 2008. godine kao mali festival sa samo 600 posjetitelja, vremenom je postao vodeći festival bass-glazbe u svijetu, Outlook stvara povijest od prvog dana. Mnogo se toga promijenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osjećaj obitelji i dalje je prisutan, a umjetnici i posjetitelji vraćaju se iz godine u godinu kako bi ponovno doživjeli i otkrili novu glazbu na najboljem ozvučenju. Od ambiciozno postavljenih pozornica, do partyja na pučini mora, Outlook ekipa nije odustajala od dizanja ljestvice, pritom ne zaboravljajući svoje korijene.

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. rujna 2017. jaka postava od stotinu izvođača ponovno će tresti kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala.

Između ostalih proslavi se ove godine pridružuju Dizzee Rascal, Dawn Penn, Swing Ting, Giggs, The Bug, Calibre, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Wiley i Madam X.

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival na jednu će večer preuzeti povijesni pulski amfiteatar, a upravo tamo, u srijedu 6. rujna, kao glavni gost nastupit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip-hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra koji sprema nekoliko iznenađenja.

Više od 100 izvođača popet će se dan poslije na tvrđavu Punta Christo, jednu od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu i dnevnu pozornicu na plaži u kampu Brioni. Grime ekipu ove godine predvode Wiley s Hollow Manom, Giggs, Newham Generals (D Double E and Footsie) i hvaljeni producenti Champion, Spooky i Sir Spyro.

Dub i reggae duboko su ukorijenjeni u same početke Outlook festivala, i svake godine stižu najvažniji predstavnici ovih glazbenih žanrova. Ovo ljeto tako u Pulu stiže izvrstan selektor i dub stručnjak Adrian Sherwood, Gentleman’s Dub Club nastupit će u punom sastavu, kraljica reggae klasika Dawn Penn sa Soom T, Stand High Patrol, Eva Lazarus i Dub Dynasty širit će pozitivne vibracije. Nešto mračniju stranu dub glazbe predstavlja The Bug s izvrsnom vokalisticom iz Izraela Miss Red. Mnogobrojne snažne zvučnike Outlook festivala do maksimuma će iskoristiti dubstep igrači; Commodo, Jack Sparrow, Plastician, Mala i Coki (Digital Mystikz). (N.K.)

Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike