Sport
KUP HRVATSKE

NEXE pokazao tko je
pravi gazda u Slavoniji
Objavljeno 22. veljače, 2017.
Rukometaši iz Našica rutinski su i prema očekivanju svladali vinkovačku Spačvu

Rukometaši iz Našica, prema očekivanju, bez teškoća su preskočili prepreku u osmini finala Kupa Hrvatske. Momčad NEXE-a je u slavonskom ogledu bila bolja od vinkovačke Spačve s deset pogodaka razlike, ali to se i očekivalo. Jednostavno, NEXE je za sve rukometne klubove na istoku Hrvatske klasa više.

Naime, nakon prijateljskog ogleda u pripremnom razdoblju ove zime, Našičani su uvjerljivo svladali Spačvu i u osmini kupa Hrvatske. Bila je to rutinska pobjeda u kojoj su Našičani dominirali od prve do posljednje minute, a može se reći kako je domaćin igrao i s pola snage. Upravo s onoliko koliko im je trebalo za uvjerljivu pobjedu. Kod Horvatove momčadi bila je vidljiva rezerva, da su Vinkovčani ozbiljnije prijetili, NEXE bi još jače stisnuo gas. No, nije bilo potrebe jer i ovako su lako došli do pobjede. Unatoč dominaciji i visokoj kvaliteti, Našičani su dva puta bili u zaostatku. Spačva je naime dva puta vodila (1:0, 2:1) ali to je bilo sve od gostiju iz Vinkovaca. Nakon minimalnog zaostatka, rukometaši NEXE-a su serijom od pet pogodaka došli na 6:2 te kasnije samo povećavali prednost. U prvih trideset minuta najljepša akcija utakmice bio je cepelin koji su izveli Zrnić i Barišić Jaman te ga okrunili pogotkom.

Prvih desetak minuta drugog dijela izgledalo je kako bi Spačva mogla doživjeti pravu katastrofu, domaćin je poveo 28:15, no utakmica je ušla u lakši ritam u kojem su Vinkovčani uspijevali održati kakav-takav podnošljiv zaostatak. S. Sobodić

NEXE                            39  (21)
Spačva VK.                   29  (12)

NAŠICE - ŠD OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja 400. Suci: Matija Gubica(Petrijevci), Boris Milošević (Osijek). Delegat Anto Josić (Zagreb).

NEXE: Lelić (11+1), Gadža 3, Eter 3, Zrnić 5/2, Mrđenović 1, Barišić Jaman 2, Manci Mičević 3, Sršen 1, Nuić 3, Božić Pavletić 2, Sakić 3, Vegar 1, Nenadić 3, Špiler 4, Vešligaj (4+1), Herceg 5. Trener: Hrvoje Horvat.

SPAČVA VINKOVCI: D.Stojanović (4), Jurić 1, Karaula 5, Androš, Božić 2, Nađ 4, Tomas 1, Ma.Mišić 3/2, Žegarac 4/1, Mi.Mišić 1/1, T.Stojanović (5), Babić 5, Vukušić 1, Petričević 4, Dundović 3/1. Trener: Josip Mečić.

SEDMERCI: NEXE 2 (2), Spačva 5 (7); ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Manci Mičević, Sakić 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike