Ekonomija
PREDSJETVENI SKUP ŽITO GRUPE

Pipunić: Slavonci ne trebaju nikoga čekati, nego se pouzdati u vlastito znanje i rad
Objavljeno 23. veljače, 2017.

Na predsjetvenom skupu Tvornice ulja Čepin i Žito grupe, koji je održan jučer u poslovno-rekreacijskom centru Ovčara, okupio se veliki broj poljoprivrednika i poslovnih suradnika Žito grupacije.

Okupljenim proizvođačima obratio se Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žita.

- Ovakvi dani u poljoprivredi kad imamo vremena za okupljanja su rijetkost, jer uskoro već kreće sjetva. Kako bismo što bolje iskoristili vrijeme i postigli što bolje poslovne rezultate, bitno je podijeliti uloge - rekao je Pipunić i podsjetio kako su ove godine završili investicije u Tvornicu ulja Čepin i prije 15-ak dana je krenula ekstrakcija.

- Uljara će biti vaš partner i u budućnosti za otkup vašeg uroda. Poljoprivrednicima je cilj da budu isplaćeni na vrijeme i po fer cijeni, a nama je u interesu da dobijemo kvalitetnu sirovinu - rekao je Pipunić i dodao kako će ponuditi najbolju moguću cijenu koja se u tom trenutku može postići na tržištu. Istaknuo je i kako će, s novom uljarom, popraviti rezultate iskoristivosti na suncokretu i drugim uljaricama, pa će biti prostora za praćenje “plafonske cijene” i ostvarivanja dobre suradnje. Pipunić je poručio i kako se tijekom višegodišnje suradnje s kooperantima razvio poseban odnos te ih on sve doživljava kao dio velike obitelji.

- Smatram kako se ne treba dijeliti, posebice jer su Slavoniju prvo osiromašili, a sad svi obećavaju pomoć - rekao je Pipunić i poručio kako Slavonci ne trebaju nikoga čekati, nego se trebaju pouzdati u vlastito znanje i rad te bogate prirodne resurse.

- Znanje se dijeljenjem množi, a zajedno možemo izgraditi svjetliju budućnost - zaključio je Pipunić i najavio novi investicijski ciklus s gradnjom novog kongresnog centra koji će se svečano otvoriti 30. lipnja, kada je zakazao i veliko druženje Žito grupacije s poslovnim partnerima, djelatnicima i suradnicima. R.Sorić

SURADNJA SA 7 SJEMENARSKIH KUĆA

Juraj Klarić iz Savjetodavne službe predstavio je rezultate višegodišnjih pokusa s posebnim osvrtom na tehnologiju uzgoja suncokreta. Zbog vrijednosti rezultata koji se dobivaju na ovom pokusu sve više sjemenarskih kuća sudjeljuje u njemu. Ove godine postavljeni su pokusi u kojima sudjeluje sedam sjemenarskih kuća s 41 hibridom suncokreta, poručio je Klarić pozvavši sve prisutne na tradicionalni Dan polja Uljare Čepin.

Možda ste propustili...

DESET GODINA POSLUJU S NETODOBITI

Više nego prepolovljen broj tekstilnih radnika

U DRUGOM POLUGODIŠTU 2018. GODINE

Cijene novih stanova porasle 8,4 %