Osijek
MALA KLIZALJKA

“Pčelice” Tina i Tesa
najbolje su klizačice
Objavljeno 23. veljače, 2017.
Zavidne su klizačke vještine u borbi za prijelazni pehar pokazali mališani iz 21 osječkog vrtića

Dječji vrtić Pčelica i njegove male predstavnice Tina Klešćik i Tesa Žaper ove su godine odnijele pehar za najbolje klizačice na tradicionalnom natjecanju osječkih vrtićaraca pod nazivom Mala klizaljka.

Naime, ove je godine 15. put održana tradicionalna manifestacija Mala klizaljka, u kojoj svaki od vrtića koji je prošao zimsku školu klizanja na Gradskom klizalištu prijavi svoja dva najbolja predstavnika. Recimo kako je u sezoni 2016./2017. malu školu klizanja za vrtićarce prošlo oko 800 vrtićaraca, a škola se održava već 19 godina.

U srijedu se na natjecanje, koje se, nažalost, nije održalo prošle godine zbog iznimno kišne i tople veljače koja je otopila led, prijavio čak 21 vrtić. I dok je oko 50-ak malih Osječana prezentiralo svoje vještine na ledu, s tribina su ih bodrili njihovi prijatelji i odgojiteljice, te mame, tate, bake i djedovi..., a u prilog svemu išlo je ugodno vrijeme.

Inače, osim vrtićaraca iz Pčelice, kod kojih će prijelazni pehar biti sljedećih godinu dana, medalje su osvojli i vrtićarci iz DV Mak, i to za drugo mjesto, za što su zaslužne opet dvije djevojčice - Pia Petra Pivić i Ana Gradaščević. Medalje za treće mjesto osvojio je DV Jabuka koji su predstavljali Luka Lozančić i Noa Purgar. Svim su malim natjecateljim podijeljene i diplome Športskog saveza grada Osijeka, te poklon-paketi Karoline i Kandita, koje im je uručio direktor Športskih objekata Stjepan Čuraj.

- Prošle godine, zbog kiše koja nas je mučila već od početka siječnja, i toplog vremena, ovaj događaj nije održan. Stoga smo sretni što je ova sezona klizanja završena na ovako svečan i radostan način. Posebice što u ponedjeljak slijedi primopredaja Sokolskog doma i klizališta novom koncesionaru pa Športski objekti više neće upravljati ovim objektom. Nadamo da će koncesionar ispuniti obećanje i ostaviti prostor za klizalište. Ono što smo i mi i Grad uvjetovali jest da Osijek ne smije ostati bez klizališta. Razmišljamo čak i da mi kao Športski objekti nagodinu napravimo klizalište na još jednoj lokaciji, pa da Osijek ima dva klizališta. Stoga ne znamo gdje će se održati sljedeća “Mala klizaljka”, ali potrudit ćemo se da se tradicija nastavi - naglasio je Čuraj.

Nefreteta Z. EBERHARD
POBJEDNICI 15. “MALE KLIZALJKE”

1. DV PČELICA - Tina Klešćik i Tesa Žaper

2. DV MAK - Pia Petra Pivić i Ana Gradaščević

3. DV JABUKA - Luka Lozančić i Noa Purgar

U ponedjeljak je primopredaja Sokolskog doma (i klizališta) novom koncesionaru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike