Regija
NASTAVLJAJU SE RADOVI U VUKOVARU

Sanirane Srijemska i Ulica M. Trnine
Objavljeno 22. veljače, 2017.

VUKOVAR

U Vukovaru su sanirane još dvije ulice, a obišao ih je gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem. Riječ je o Srijemskoj ulici i Ulici Milke Trnine.

– Uspješno smo sanirali još dvije ulice na zadovoljstvo građana koji u njima stanuju. Cilj nam je postići jednake standarde života u svakoj gradskoj četvrti. Ako nastavimo obnavljati ulice ovim tempom, vrlo brzo osegnut ćemo i taj cilj, a u gradu Vukovaru neće biti neobnovljene ulice – rekao je Penava. Obje su ulice sanirane u cijelosti, a što je uključivalo novi asfalt, novi sustav oborinske odvodnje i novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Radove na obje ulice izvela je tvrtka Gravia d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost radova u Srijemskoj ulici iznosi nepunih 37.000 kuna, a u Ulici Milke Trnine 83.000 kuna. U potonjoj je ulici saniran i nogostup u vrijednosti 134.000 kuna, a posao je obavila vukovarska tvrtka Komunalac d.o.o.

– U sljedeća dva mjeseca otvorit ćemo još 15 obnovljenih ulica od prigradskog naselja Sotina do gradskih četvrti Budžak i Lipovača. U posljednje je tri godine rekonstruirano 38 prometnica u ukupnoj dužini od 13 kilometara, a protekle je godine obnovljeno 15 ulica, za što je izdvojeno 10 milijuna kuna iz proračuna Grada Vukovara – naveo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Dodao je i kako je u 2017. godini osigurano šest milijuna kuna proračunskih sredstava za sanaciju ulica. S.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike