Regija
ODRŽALI OBEĆANJE

Oporba bojkotirala Vijeće
Objavljeno 21. veljače, 2017.

POŽEGA

Posljednja sjednica Gradskog vijeća održana je bez prisutnosti oporbe, koja je još na prošloj sjednici najavila da neće dolaziti dok sjednicama predsjedava Nino Smolčić.

Između ostalog, usvojen je prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada za 2017. godinu, s 10 glasova “za” i dva suzdržana. Vijećnik Miro Rašić (nezavisni) postavio je pitanje zašto je priznanje grada dobila osoba koja je na čelu tvrtke u kojoj radnici ne dobivaju redovito plaću i naknadu za prekovremeni rad te nije li Presoflex gradnji dovoljna nagrada što je odradio poslove za grad Požegu vrijedne 30-ak milijuna kuna. “Za nagradu je predložen Luka Balenović, ali kao predsjednik Županijske gospodarske komore te za dobru suradnju Grada Požega i HGK. Poslove koje je dobila, Presoflex gradnja odnijela je na natječajima kao poslovni subjekt”, ustvrdio je grardonačelnik Vedran Neferović. Za počasnog građanina Požege nije nominiran nitko.

Usvojena je Odluka o sigurnosti prometa, u kojoj se promet zabranjuje i na Trgu sv. Terezije, osim u sate za dostavu robe. Bilo je govora i o ravnatelju Gradskog kazališta - na novi mandat od četiri godine imenovana je dosadašnja ravnateljica Valentina Neferović, kao jedina kandidatkinja na natječaju.

Donesena je i odluka o suglasnosti za ulaganje u Društveno rekreacijski centar u Vidovcima, vrijedan oko 7,5 milijuna kuna. Projekt će se prijaviti na upravo raspisani natječaj EU fondova, koji predviđa sufinanciranje nepovratnim sredstvima u 90-postotnom iznosu. AGM Kruna

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike